De nodige mutaties bij Vroomshoopse Boys

Achter de schermen gebeurt ook in deze periode zonder actief voetbal het nodige bij Vroomshoopse Boys. Jeroen Bos, coördinator van de onderbouw bij de Boys heeft samen met overige technische kaderleden een plan met circuittrainingen ontwikkeld. Dat plan word komend seizoen bij de Boys-jeugd van J08 tot en met JO11 uitgerold. Spelplezier en daarnaast ontwikkeling van pupillen en ook participerende jeugdtrainers gaan daarbij hand in hand. De jeugdopleiding is en blijft de levensader bij Vroomshoopse Boys.

Op het bestuurlijke vlak is er een mutatie. Jeugdvoorzitter Sabine Elferink gaat haar werkzaamheden bij Vroomshoopse Boys beëindigen en geeft ingaande het nieuwe seizoen het stokje over aan Bart-Jan Staman, momenteel nog actief als trainer bij de Boys-jeugd.

De benoeming van Marc Doornbos als nieuwe keeperstrainer bij de selectieteams van de senioren is ook een bewijs dat het technisch kader en het bestuur Vroomshoopse Boys bepaald niet stil zitten in deze periode. Marc Doornbos is nu nog actief als keeperstrainer van de eerste selectie van tweede divisionist HHC Hardenberg.

Als er door de selecties en alle Boys-teams weer begonnen wordt met de wedstrijden, dan gebeurt dat in ieder geval zonder de Boys-iconen Andjin van Veen (30) en Jordy Brinkman (28). Aanvoerder Andjin van Veen werd op 14 december 2019 na de thuiswedstrijd tegen VSCO’61 nog gehuldigd vanwege z’n 250ste officiële wedstrijd in dienst van het eerste elftal van de Boys samen met ploeggenoten Rutger Schrijver en Jos Hutten. Andjin raakte daarna geblesseerd en was de laatste wedstrijden noodgedwongen niet van de partij. Na ampele overwegingen heeft Andjin besloten om na het herstel van de nog te ondergane knieoperatie op een lager niveau te gaan voetballen. Andjin wordt volgend seizoen daarnaast trainer van Boys JO13-1, waarbij Jos Hutten als nieuw groepshoofd gaat functioneren. Daarnaast is Andjin van Veen lid van de commissie Respect van Vroomshoopse Boys.

Centrale verdediger en aanvoerder Andjin van Veen is een schoolvoorbeeld van een uiterst solide en geconcentreerd spelende verdediger geweest. Hij stond positioneel altijd zo goed, dat er vrijwel geen overtreding nodig was. Welgeteld één keer kreeg Andjin een rode kaart, dit seizoen op 25 januari 2020 bij ASC’62, en die leek ook nog eens onterecht. Het spelinzicht van Andjin was altijd formidabel en zijn inzet was om naar huis te schrijven.

Jordy Brinkman heeft er ook vele seizoenen in het eerste elftal opzitten en hij was ook aanvoerder. De rechter verdediger ging altijd voorop in de strijd en was een voorbeeld voor de jongere spelers. Zijn hele ziel en zaligheid werd er steevast ingelegd en als geboren winnaar paste Jordy uitstekend bij het DNA van de Boys. Na z’n afscheid van de hoofdmacht heeft het tweede elftal nog enige tijd geprofiteerd van de tomeloze inzet en de fenomenale wedstrijdinstelling van Jordy. Gelukkig blijft Jordy Brinkman voor de B-selectie behouden en wel als assistent-trainer en daarnaast als coach van het derde elftal van Vroomshoopse boys als opvolger van Richard Wilems.

Foto’s: Erwin Heuver

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer