EK Driebanden 2020 en Bekerfinale Driebanden afgelast

Afgelopen dinsdagavond heeft het KNBB Bondsbestuur besloten het EK Driebanden 2020 in Berlicum af te gelasten. Dit als uitvloeisel van de richtlijnen van de regering, zoals bekend gemaakt op de persconferentie van premier Rutte en RIVM-directeur Jaap van Dissel eerder die avond, waarbij het huidige verbod op evenementen met vergunnings- en meldplicht werd verlengd tot 1 september 2020.

Het is tevens in lijn met eerder genomen besluiten waar altijd de gezondheid van sporters en hun omgeving leidend is geweest, en ook in lijn met eerdere besluiten over evenementen door CEB, UMB en Federaties. Tevens is rekening gehouden met de onzekerheid voor internationale spelers wat betreft al dan niet mogen reizen. Vanzelfsprekend was de teleurstelling groot bij KNBB, KNBB Sectie Driebanden en Stichting BEN, die het EK 2020 zou organiseren.

Vanwege bovengenoemde redenen is ook besloten de Bekerfinale Driebanden af te gelasten. Het Haarlose HCR Prinsen en BC Bousema uit Lochem waren nog in de race om zich voor de finale te plaatsen.

Archieffoto Masters Driebanden 2020 ©Ton Smilde

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer