Geen eredivisie driebanden meer in Haarlo

“Tot onze zeer grote spijt en met pijn in ons hart hebben wij moeten besluiten om het HCR Prinsen eredivisie team voor aankomend seizoen niet meer in te schrijven voor de nationale biljartcompetitie.

De reden is simpel: het Corona virus waardoor voor iedereen een onzekere toekomst geldt en men, en wijzelf nu nog niet kunnen inschatten wat voor consequenties dit gaat hebben voor onze Horecabedrijfsvoering en eventuele opstart van de competities in september.

Meerdere sponsoren hebben, begrijpelijk, aangegeven het sponsorgeld zelf hard nodig te hebben voor hun eigen bedrijf en zullen gaan stoppen met sponsoring, waardoor het voor ons praktisch onmogelijk wordt om voor onze doelstellingen en maatstaven nog een sterk en representatief team een heel seizoen inclusief beker en play-off in de competitie te houden.

Een andere overweging is ook dat er enige belangstelling is voor onze zaak, waardoor het niet zeker is of wij nog wel t.m. volgend jaar zomer een bedrijf hebben waar op eredivisie niveau gebiljart kan worden. En eredivisie thuiswedstrijden spelen op een andere locatie is financieel gezien ook niet echt aantrekkelijk en voor ons geen optie.

 

Voor de lagere teams zal deze belangstelling in ieder geval geen consequenties hebben en wordt de komende competitie, indien gestart, gewoon afgemaakt. Nog een belangrijke overweging is dat er veel onzekerheid is/was over de invulling van het team aankomend seizoen. Jelle Pijl had al besloten om te zullen stoppen en op zoek te gaan naar een ander team.

Dick Jaspers gaat zich volledig concentreren op de grote toernooien en heeft aangegeven naar alle waarschijnlijkheid geen teamcompetities meer te gaan spelen. Eddy Leppens is ook geen zekerheid voor een hele competitie, hij blijft bij de PBA in Korea.

 

Wij bedanken iedereen die ons team de afgelopen jaren zowel op financieel als materieel gebied ondersteund hebben om dit mooie succesvolle team op de been te houden. Tevens een enorme blijk van waardering en “dank jullie wel” voor alle sponsoren, donateurs, arbiters, schrijvers, supporters, pers, streamteam, materiaalmensen voor de hulp en de prettige samenwerking.

Ook bedanken wij onze tegenstanders en teamleiders in de afgelopen jaren voor de prettige ontvangst en mooie wedstrijden, wij blijven jullie volgen en komen elkaar vast nog wel weer eens ergens tegen want ons “biljarthart” zal blijven kloppen”.

Foto archief: Ton Smilde

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer