KNHB beëindigt alle competities, geen promotie of degradatie

Naar aanleiding van de persconferentie van dinsdagvond heeft het bondsbestuur van de KNHB besloten alle competities van het seizoen 2019-2020 te beëindigen. Deze beslissing betreft ook de (jongste) jeugdcompetities. Ook nu de maatregelen zoals vandaag zijn afgekondigd de jeugd tot en met 12 jaar en de jeugd van 13 tot en met 18 jaar (met inachtneming van de 1,5 meter) vanaf 28 april weer ruimte biedt om te trainen.

155.000 jeugdleden kunnen hierdoor per 28 april voorzichtig op de verenigingen terecht. Tegelijkertijd zijn verplaatsingen van teveel mensen nog altijd niet gewenst en zijn alle andere maatregelen tot 20 mei niet aangepast waardoor het spelen van competities dit seizoen niet meer mogelijk is.

Nu de competities voor dit lopende seizoen zijn beëindigd, heeft de KNHB ook vastgesteld wat dit betekent voor de competities van het eerstvolgende seizoen. De seniorenindelingen komen normaal gesproken tot stand op basis van promotie en degradatieregelingen naar aanleiding van de in het voorgaande seizoen gespeelde competitie. Nu de huidige competities niet worden uitgespeeld, heeft het bondsbestuur van KNHB de volgende beslissingen genomen, dat er geen kampioenen zijn en ook geen promotie of degradatie.

Foto archief HC Twente.

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer