Michiel Nijhuis: “Jammer genoeg, maar zeer begrijpelijk, is het afgelast”

Op maandag 1 juni zou Michiel Nijhuis, speler van CVV Achilles 5 in Enschede, deelnemen aan de tiende editie van “Klimmen tegen MS”. Op die dag, als het corona virus het toe zou hebben gelaten, zou hij wel op een speciale manier de Mont Ventoux beklimmen. Vertel.

Ja mijn tante die heeft MS, en wil graag samen met mijn oom (nu ze het nog kan) een fysiek zware uitdaging aangaan door samen de Mont Ventoux te beklimmen. Hier hadden ze natuurlijk sponsoren voor nodig, maar ze zochten ook nog mensen die mee zouden willen helpen om naar de top te gaan. Ons team bestond uiteindelijk uit 8 personen. Iedereen op een eigen race fiets, maar ook nog eens in toerbeurt op een tandem waarbij mijn tante de voorste plek in neemt.

In mijn aanhef heb ik al gezegd, als het corona virus het toe zou hebben gelaten. 

Jammer  genoeg, maar zeer begrijpelijk, is het de afgelopen week afgelast. We vinden dit allemaal zeer jammer, want we keken er erg naar uit. Op dit moment zijn we aan het kijken of we ons voor volgend jaar gaan inschrijven om alsnog mee te doen.

Wat is de direct aanleiding om deel te nemen?

Nou zoals ik eerder al aangaf heeft mijn tante MS. En aangezien mijn oom en tante er nog graag mensen bij zouden willen hebben om mee te helpen. Heb ik samen met een aantal anderen besloten om ze hier bij te helpen. En dan niet alleen om ze te helpen, maar ook om samen zo veel mogelijk geld op te kunnen halen om tegen de ziekte te kunnen vechten.

Doe je dat alleen met je tante of met een groep?

Nou uit eindelijk hadden wij een groep van 8 personen, waaronder mijn oom en tante. Verder hadden we een groep die heel verschillend was van jong naar oud en man en vrouw. Het was een mooie groep bij mekaar.

Nog speciaal getraind?

We zijn allemaal geen door gewinterde wielrenners. Dus we hebben er zeker voor moeten trainen. Vooral zo veel mogelijke kilometers rijden om de spieren goed op spanning te krijgen. Laatst hadden we ook nog een teamtraining gehad op de Amerongseberg. Daar maakten we ook voor het eerst kennis met de tandem, om de beurt de berg op met de tandem en de rest er gewoon op de racefiets er achteraan.

Waarom de Mont Ventoux en niet de Alpe d’Huez?

De reden waarom we niet de Alpe d’Huez reden maar de Mont Ventoux is eigenlijk een hele makkelijke. Want op de Alpe d’Huez rijden ze altijd voor Kanker en bij Klimmen voor MS doen ze het nu voor het 10de jaar op de Mont Ventoux.

Is er tijdens de beklimming voldoende verzorging, zowel medisch als anderszins aanwezig?

Ja zeker de verzorging op en rond de berg is zeer goed geregeld. Je hebt onderweg meerdere stops waarbij je kunt eten, drinken en verzorging kunt krijgen als je ergens last van hebt. En dat is bij de start en de finish niet anders. Verder zijn er op de stops ook mensen aanwezig als je een praatje wil maken. Over de ziekte MS, of als je ergens anders mee zit op dat moment.

Niet bang dat door het corona virus deze actie ondersneeuwt?

Ja het is echt jammer voor ons dat Corona nu onze levens regeert. Want het is echt de hele dag Corona dit Corona dat. Dat is natuurlijk in het nadeel voor een actie zoals wij doen natuurlijk. Maar daar ligt dan ook wel weer een leuke en mooie uitdaging voor ons. Door het zoveel mogelijk te promoten, en er acties voor te organiseren, zodat het ondanks Corona niet uit de gedachten van mensen verdwijnt.

Hoe kunnen mensen je toch (geldelijk) ondersteunen?

Op de site van klimmentegenms.nl hebben wij een groepspagina. Waarin wij uitleggen waarom wij mee doen aan de actie. De mensen kunnen op site geld doneren aan personen, maar ook aan groepen zoals ons. Onze groep heet We Rijden Gerdien De Mont Ventoux Op. Op onze persoonlijke teampagina kan geld gedoneerd worden, maar er kan ook ons persoonlijk gesponsord worden. Dit doe je door op onze team pagina degene aan te tikken die je zou willen sponsoren. En via deze link kun je die persoon sponsoren.

Ook even naar je voetbalcarrière. Hoe lang speel je al?

Ik voetbal al sinds mijn 5de levensjaar, dus op dit moment voetbal ik al 22 jaar. Waarvan ik 1 jaar niet gespeeld heb i.v.m. een hamstringblessure.

Altijd bij cvv Achilles?

Ja ik heb altijd op Achilles gevoetbald. Ook heb ik er nooit aan gedacht om naar een andere club te gaan. Gewoon omdat het zo’n gezellige en vriendelijke club is.

Een mooie voetbal cv?

Ik heb 5 jaar in het 1ste gespeeld van Achilles. Dat was hartstikke leuk om dat met die jongens op dat moment te doen. Dit jaar zijn we begonnen met een vriendenteam. En dat bevalt me zeer goed.

Ups en downs?

Ja met het 1ste hebben we wel wat dingen mee gemaakt. Als dieptepunt is natuurlijk degraderen naar een lagere klasse. En mijn hoogtepunt heb ik ook met het 1ste mee gemaakt. Toen maakte ik een doelpunt in de laatste minuut van de laatste reguliere competitie wedstrijd waardoor we niet degradeerden. En in onze klasse konden blijven via de nacompetitie.

Je hebt vast wel een ultieme wens in deze bizarre en onzekere tijd.

Poe, dat is een moeilijk vraag. Ik wens eigenlijk dat die Corona zo snel mogelijk onder controle is. Zodat iedereen eindelijk weer zijn of haar normale leven ook kan pakken.

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer