Team Eurosped krijgt vorm seizoen 2020 / 2021

De maand april is voor de technisch verantwoordelijken bij Team Eurosped een hectische maand geweest waarin nogal wat nieuwe speelsters zijn vastgelegd om het grote aantal vertrekkende speelsters waardig te kunnen opvangen.

Voor het komend seizoen is Kirsten Spruijt (foto intro) vastgelegd voor de diagonaal positie. Kirsten (21 jaar) komt van provinciegenoot VC Zwolle de selectie van Team Eurosped versterken. Kirsten werd door Eurosped al een tijdje gevolgd en heeft een aantal jaren geleden zelfs meegetraind”, volgens coach Diane Rademaker.

”Toen was ze te jong om de overstap te maken maar nu hebben we elkaar gevonden. Met haar 1,87 mtr en haar blokkerings- en aanvalskracht een ideale speelster voor de diagonaal positie.” Kirsten is blij met de unieke kans die ze bij Eurosped krijgt om in een topteam te trainen en te spelen. ”Team Eurosped is een mooie club met goede faciliteiten en een trouwe supportersschare”, aldus Kirsten. “Hier kan ik het maximale uit mezelf halen en de ambities van Eurosped en mijzelf helpen verwezenlijken.”

Met de komst van Lisa Boer (22 jaar) heeft Team Eurosped haar midden op orde. Lisa heeft van jongs af aan bij Sudosa in Assen gespeeld. Volgens Lisa is het na 3 seizoenen in Dames 1 nu tijd voor haar volgende stap. ”Ik kijk ernaar uit om in de eredivisie te spelen en zie het als een groot avontuur om mezelf daar verder te ontwikkelen. Ik ben erg blij dat Team Eurosped mij deze kans geeft.” Diane Rademaker is op haar beurt erg blij met de ervaring die Lisa aan het team toevoegt. “Gekoppeld aan de power in haar aanval en haar fanatisme en haar bloedhekel aan verliezen is dit een speelster die de nodige drive aan Eurosped zal geven” vult hoofdtrainer Jan Berendsen aan.

Supertalent Jolien Knollema zal ook volgend jaar te bewonderen zijn in Vroomshoop. “Met Jolien hebben we een meerjarig contract dat we graag in overleg met Jolien willen verlengen tot na komend seizoen. Als de situatie zich weer enigszins heeft genormaliseerd gaan we met haar in gesprek om te ervaren of we op dezelfde golflengte zitten” volgens Diane Rademaker.

“Ze heeft een geweldige ontwikkeling doorgemaakt maar kan zich nog verbeteren in het passer/loper spel, daar willen we haar graag bij helpen”, aldus Diane.

Anders is het voor Vera Mulder. Ze wil graag beginnen met het herstel van de zware knieblessure die ze afgelopen seizoen opliep maar door de Corona perikelen is de chirurgische ingreep bij Eurosped partner OCON nog niet gepland. We hopen dat dit snel gaat gebeuren waarna ze onder leiding van OCON en fysiotherapeuten van De Haere aan het herstel kan beginnen.

“Vera zal bij Team Eurosped betrokken blijven gedurende de revalidatie” geeft Jansink aan. “Sharon Olsman zal haar inwijden in de geheimen van de wedstrijdscouting en Vera zal dit gedurende het komende seizoen van Sharon over gaan nemen. Team Eurosped zal Vera blijven bijstaan gedurende het lange revalidatieproces dat ze voor zich heeft en we gaan ons maximaal inspannen om haar terug te krijgen op haar oude niveau.”

Als laatste weet Marcel Jansink, bij Team Eurosped bestuurlijk verantwoordelijk voor de volleybal (technische) portefeuille nog te melden dat Team Eurosped op zoek is naar meer trainingsuren. “Momenteel trainen we 5 keer per week aan het einde van de middag, ideaal voor de arbeid-rust verhouding. We willen daar 2 ochtendtrainingen aan toevoegen. We zijn aan het inventariseren waar deze uren in Twenterand beschikbaar zijn om vervolgens met de speelsters af te stemmen hoe dat past in hun studie-werk agenda. Meer trainingsuren zal van invloed zijn op het niveau van deze jonge talentvolle selectie.”

Foto’s: Eurosped

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer