Verlenging, versterking en afscheid bij dames Apollo 8

Foto: Rudy van ’t Rood

Na het stil leggen van de volleybalcompetitie is Apollo 8 al weer gestart met de samenstelling van de selectie voor volgend seizoen. Van de huidige selectie hebben inmiddels zeven speelsters het contract verlengd. Apollo 8 neemt afscheid van vijf speelsters. De eerste aanwinst voor het nieuwe seizoen komt uit eigen gelederen. Marije ten Brinke (15 jaar) maakt de overstap van de tweede selectie naar het eerste team.

‘Het is natuurlijk erg jammer dat we van bepaalde speelsters afscheid gaan nemen, zegt Bart Velner als voorzitter van de Dames 1 commissie. ‘In de eerste plaats bedanken we ze voor hun inzet bij Apollo 8 en wensen hen veel succes. Zowel privé als in hun volleyballeven. De redenen zijn verschillend. Een aantal speelsters kiezen voor een andere vereniging (Manon van ’t Rood en Lieke Hilgenberg), twee speelsters stoppen (Ilona ter Avest en Annelies Dokter) en een speelster doet een stapje terug. Zo komt Rinske Hofste komend seizoen uit voor ons tweede team. We zijn hier erg blij mee. Met haar passie, gedrevenheid en ervaring is ze een zeer waardevolle versterking voor het tweede team dat uitkomt in de topdivisie’.

‘Met Marije (foto) hebben we een jong talent aan ons team toegevoegd’, zeggen trainers Thijs en Bart Oosting. ‘Ze maakte vorige jaar de overstap naar Apollo 8 en speelde afgelopen seizoen in het tweede team. Ze komt uit voor Jong Oranje en heeft zich het afgelopen jaar sterk ontwikkeld. Ze heeft deze stap absoluut verdiend’. ‘De overstap naar Apollo 8 is mij goed bevallen’, vertelt Marije. ‘Ik ben blij dat ik volgend jaar in de eredivisie ga spelen bij deze mooie en hechte vereniging. Ik verwacht veel te leren en me zelf verder te ontwikkelen. En dat we met het team de kampioenspoule weten te bereiken’.

Kim Klein Lankhorst, Florien Reesink, Juliet Huisman, Emma Bredewoud, Tess de Vries, Carlijn Koebrugge en Rianne Vos spelen ook komend seizoen bij Apollo 8.

Foto: Marije ten Brinke (copyright Apollo 8).

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer