VTON presenteert in samenwerking met BVO’s voetbal “Home Project”

Aangezien de Overheid/ KNVB het hele amateurvoetbal vroegtijdig, en terecht, beëindigd heeft wegens Coronavirus komen clubs, trainers en spelers in de problemen. De afgelopen 3 weken heeft VTON de spelers nog met een zogenaamde “Challenges” weten te vermaken, maar na het bericht dat het amateurvoetbal definitief ten einde is dit seizoen sloeg de paniek bij veel besturen van voetbalclubs toe. Hoe nu verder?

VTON voorziet bijna 240 clubs in o.a. Nederland van digitale oefenstof via de offline VTON Trainer app. Onze trainers ondersteunen op locatie deze clubs met theorie- en praktijkvoorbeelden. Naast de Trainer app hebben spelers zelf een VTON Play app die hen verbindt met hun eigen team/trainer. Binnen deze laatste app hebben we een voetbal trainingsprogramma gebouwd voor de onder-, midden- en bovenbouw: 8 weken/ 3 trainingen per week/ leeftijdsspecifiek

In de app, waaraan iedereen kan deelnemen, komen iedere week 3 volledige trainingen voorbij met techniek, toepassen van techniek, fysieke trainingsvormen (bovenbouw) en een aantal leuke uitdagingen. Samen met onze BVO-partners uit het betaalde voetbal is dit project ontwikkeld en wordt het ondersteund.

Maandag 6 april start VTON officieel met de eerste trainingen. VTON denkt hiermee een groot probleem voor alle voetbalclubs aan te bieden. Trainers krijgen weer contact met hun spelers, spelers blijven doortrainen en de club kan in deze lastige tijd haar leden toch nog trainingen aanbieden, al is dat op afstand. Voor meer informatie kunt u terecht bij:

Erik de Jonge +31 6 48 45 93 32/ Richard Elsinga +31 6 16 38 75 52

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer