Z&PC Het Ravijn hervat jeugdtrainingen

Vorige week is er ook bij Z&PC Het Ravijn een begin gemaakt met het opstarten en daadwerkelijk trainen van de jeugd afdelingen. Al voor de afkondiging van de versoepeling van de Corona maatregelen zijn er door intensieve samenwerking van trainers en leiding van de afdelingen zwemmen, synchroonzwemmen en waterpolo, plannen gemaakt hoe we de trainingen weer zouden kunnen opstarten.

Nu het sinds 11 mei daadwerkelijk zover is dat de jeugd weer mag trainen hebben we, in goed overleg met de gemeente Hellendoorn, de KNZB en het NOC-NSF,  deze plannen definitief gemaakt, om binnen de regels zo goed mogelijk en uitgebreid training te kunnen geven, rekening houdend met de verschillende omvang van de jeugdgroepen in de categorieën tot 12 jaar en van 12 tot 18 jaar, geselecteerd op leeftijd en niet op discipline!

Bij elke trainingsgroep zijn 2 trainers en 2 begeleiders aanwezig. En naast een controleur voor de afspraken/maatregelen zijn er geen andere personen welkom bij de trainingen. Ook moet de jeugd zich van te voren aanmelden als ze willen komen trainen. De eerste week zijn we buiten op de ligweide van het zwembad begonnen met landtraining. Het was duidelijk te merken aan de goede sfeer dat iedereen blij en enthousiast was dat we weer samen de eerste stappen in dit “nieuwe tijdperk” konden zetten, waarbij iedereen zich keurig aan de regels hield.

Het vervolg van deze week is dat we ook het binnenbad weer kunnen gaan gebruiken, en omdat het bad maar een beperkte grootte heeft, hebben we in overleg met de gemeente een goed en uitgebreid plan opgezet. Vanwege de persoonlijke afstandseis is er voor gekozen het bad in banen te verdelen en een beperkt aantal personen per baan te laten zwemmen. Hiervoor worden de trainingen verdeeld in 2 tijdblokken en trainen de groepen om beurten drie kwartier buiten op de ligweide en drie kwartier binnen in het bad. Deze periode gebruiken we dan ook om van te leren voor als straks ook de volwassenen weer mogen trainen.

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer