Wicher Diallo wordt damescoach bij ZPC Het Ravijn

Komend seizoen zal Wicher Diallo in de Eredivisie het eerste Dames waterpoloteam van ZPC Het Ravijn uit Nijverdal onder zijn hoede nemen. De afgelopen jaren was hij bij Dames 1 al assistent van Jan Mensink en daarnaast coachte hij ook het 2de damesteam.

Ondanks zijn leeftijd (26) is Wicher Diallo een ervaren coach te noemen. Hij is begonnen als trainer van de Regionale Waterpoloschool (RWPS) in de regio Oost en heeft bij Het Ravijn eerst 2 jaar meisjes onder 17 jaar in de Eredivisie getraind, om vervolgens 3 jaar bij de damesselectie als (assistent) trainer / coach aan het werk te gaan. Ook heeft Diallo de afgelopen vier jaar jeugdbondscoach Ilse Sindorf bij de meisjes onder 15 jaar ondersteund. In 2019 heeft hij als assistent coach op het EJK in Kirishi een 4e plek veroverd.

Wicher Diallo is zijn waterpolocarrière als speler bij BZC in Borculo begonnen, waar hij het via de jeugdteams en herenselectie tot het Nederlands kampioenschap en deelname aan de Europese Champions League heeft gebracht. In zijn jeugdperiode heeft Wicher met Jong Oranje ook aan twee EJK’s deelgenomen. Na zijn overstap naar Nijverdal speelde Diallo met de heren van Het Ravijn nog twee finales om het Nederlands kampioenschap.

Hilda Wouters, voorzitter van de tosportcommissie van Het Ravijn, is erg blij met de benoeming van Wicher Diallo als hoofdtrainer van het eerste damesteam. “Met de aanstelling van Wicher behouden we continuïteit, maar tegelijk wordt ook de noodzakelijke vernieuwing rond het team ingebracht. Het Ravijn zal de komende jaren geleidelijk een nieuw team moeten opbouwen, nu een aantal oudere speelsters een stap terug zal zetten. Wicher heeft de afgelopen jaren laten zien een ambitieuze coach te zijn. Hij is zeer gedreven, heeft in de top van het Nederlandse en internationale waterpolo kennis van zaken opgedaan en is communicatief sterk. Het tekent ook Het Ravijn als club dat hij daarbij ondersteuning krijgt van ervaren krachten als Tessa Stutterheim, Susan Veldhuis en Karin Kuipers, die gezamenlijk binnen de damesselectie een enorme ervaring meebrengen en ook het 2de team zullen coachen”.

Foto: Wim Beunk

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer