Jan Mensink en Adam Zaidi nieuwe coaches Herenselectie ZPC Het Ravijn

Komend seizoen zullen Jan Mensink en Adam Zaidi de heren selectie van ZPC Het Ravijn uit Nijverdal gaan trainen. Jan treedt aan als hoofdcoach voor Heren 1 in de Eredivisie, terwijl Adam met Heren 2 / Jongens onder 17 de aankomende talenten onder zijn hoede zal nemen.

Voor Jan Mensink is ‘de cirkel rond’. Mensink coachte het eerste mannenteam van Het Ravijn ook al in 1995, toen hij met hun de KNZB-beker won. Afgelopen 2 jaar heeft hij met veel plezier de damesselectie van Het Ravijn onder zijn hoede gehad, met de toppositie in de afgebroken competitie als laatste resultaat. Maar het was zijn uitgesproken wens om in zijn geboortedorp bij de heren zijn trainerschap te kunnen afronden. Jan Mensink komt met deze aanstelling, na een imposante carrière als o.a. bondscoach van de Nederlandse damesselectie en technisch directeur bij Schuurman BZC met meerdere nationale kampioenschappen als resultaat, terug op de plek waar hij in de 80er jaren als trainer begonnen is.

Ook Adam Zaidi is geen onbekende voor Het Ravijn. Hij is met waterpolo begonnen bij de jeugd van Szolnok en Eger in Hongarije, waar hij ook zijn opleiding tot sportleraar heeft afgerond. In 2008 is hij naar Nederland gekomen om eerst bij WS Twente en vanaf 2011 bij Het Ravijn in het eerste heren team te spelen.

Voor hem zijn het halen van de bekerfinale en twee keer de finale van het Nederlands kampioenschappen mooie herinneringen, die hij deelt met een aantal sporters dat nog in de huidige heren selectie actief zijn. In het seizoen 2017 / 18 heeft hij als coach met het Jongensteam onder 17 de finale van het Nederlands jeugdkampioenschap bereikt. De doorstap als assistent-trainer van de herenselectie is een mooie stap.

Hilda Wouters, voorzitter van de tosportcommissie van Het Ravijn, is erg blij met de benoeming van Jan Mensink en Adam Zaidi als nieuwe staf voor de heren selectie. “Jan brengt natuurlijk een schat aan kennis en ervaring mee, terwijl Adam voor de nodige nieuwe impulsen kan zorgen. Beiden kennen Het Ravijn goed en zijn bewonderaars van het Hongaarse topwaterpolo. Zij zullen hun gezamenlijke kennis gaan overbrengen op de talenten die vanuit de jeugdploegen van Het Ravijn naar de selectie willen doorstromen. Ze krijgen daarbij ondersteuning van keeperstrainer Bert van Eijk.”

Foto’s archief: sportfoto-oost.nl

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer