Rob Hoekschop in gesprek met: Danny Bremer

Naam: Danny Bremer
Geboren: 08-12-1979
Clubs:
SC Enschede
FC ‘t Centrum
EV& AC De Tubanters 1897
G.V.V. Eilermark
VV Glanerbrug
FC Suryoye
Sportlust Glanerbrug

Mijn positie in het veld was denk ik, overal een beetje, maar waar ik me het fijnste voelde was op 10.

Wanneer en waarom ben je gestopt?

Ik ben 2 jaar geleden gestopt, mijn 2 dochters werden geboren en je wordt natuurlijk ook een dagje ouder.

Hoe zou je jezelf als speler omschrijven?

Ik was, denk ik, een echte teamspeler, wilde altijd winnen, voorop in de strijd maar kon het balletje ook wel aardig raken.

Wat is je mooiste herinnering?

Daar hoef ik niet lang over na te denken. De kleuren zwart-wit van Glanerbrug, 4 x kampioen worden, de bekerwedstrijden tegen Nunspeet, De Bataven en toen onze goede vrienden uit Oldenzaal Quick’ 20. Deze wedstrijden waren geweldig om mee te maken. Amstelcup spelen als 4e klasser en de 3e helft was natuurlijk ook belangrijk voor ons team.

Wat doe je nu en wat zijn je ambities/wensen?

Ik ben al 7 jaar jeugdtrainer samen met Jan Becks van een geweldige lichting van Sportlust Glanerbrug. Volgend jaar word ik assistent van Erik Hellegers en ga ik proberen mijn UEFA-B te halen.

Over welke eigenschappen dient een goede middenvelder, naar jouw mening, te beschikken?

Een middenvelder moet creatief zijn, aanspeelbaar zijn en naar voren durven te spelen; risico’s nemen. Maar ik kan ook genieten van een middenvelder, die zich wegcijfert van de rest, maar wel alles doet om te winnen.

Heb je het maximale eruit gehaald?

Mensen die mij dierbaar zijn zeggen altijd als je dit of dat…. maar ik heb genoten. Terugkijken heeft geen zin. Ik denk alleen als ik een tweede kans zou krijgen, dan zou ik het waarschijnlijk wel anders doen.

Wie was jouw lastigste tegenstander?

Zonder twijfel: Gerben Nijhuis. Wat een beest; op zijn 40-jarige leeftijd stond hij voorstopper bij ons. Ik was altijd blij dat ik dezelfde kleur hesje had als Gerben met een partij!!

Wat is jouw mooiste herinnering aan een trainer?

Heb veel trainers gehad, ik houd van menselijkheid. Een trainer die niet alleen naar voetbal komt om over voetbal te praten. Trainer Gerald Bos blijft dan wel de trainer waar ik het meest aan terug denk. Wat een geweldige man is dit! Wat hebben we veel positieve streken met hem uitgehaald!!

Had jij een bepaald bijgeloof/ritueel voor de wedstrijd?

Nee, geen bijgeloof; alleen moest mijn vader er wel altijd zijn en op tijd!

Had je ook een bijnaam?

Een bijnaam kreeg ik eigenlijk aan het einde, Pietertje. Bedankt lieve vrienden.

Wat was het mooiste sportpark?

Als 17- jarige speler mocht ik op de toekomst spelen tegen Ajax. Dat was een mooie belevenis.

Wat was je mooiste goal?

Ik was niet zo van het scoren, bedienen deed ik liever.

Wat is jouw advies aan de talenten van nu?

Tegenwoordig verandert er veel in het voetbal, de talenten haken te snel af, weinig doorzettingsvermogen, geen discipline, zelfbeeld, omgeving of ouders. Alleen talent is niet genoeg, het is met vallen en opstaan. Wanneer je dat doorstaat, kun je ver komen.

Komt jouw visie, als trainer, overeen met hoe jij als speler was?

Ja, dat denk ik wel. Ik train graag de dingen, die ikzelf als speler prettig vond.

Welke amateur mag in deze column niet ontbreken en waarom niet?

Met dikke letters: METIN AYDIN
Deze speler was 5 jaar mijn aanvoerder; een echte leider in het veld. Hij stond altijd in de schijnwerpers en maakte meer dan 100 doelpunten. Hij vergat daarbij nooit zijn medespelers. Heb vele kilometers voor deze speler moeten maken!

Wil je nog iets kwijt?

Ik wil je bedanken, dat ik hieraan mocht meewerken en wens je veel succes!!!

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer