Selectie Dynamo dames Tubbergen klaar voor de Topdivisie

Zoals bij elk sportteam was ook het plotselinge eind van de volleybalcompetitie een grote domper bij de Tubberger volleybalvereniging. Dynamo dames 1 was volgens velen één van de verrassingen van het seizoen en had dit ook graag in de laatste 5 wedstrijden willen laten zien. Er stond nog een mooi programma te wachten. Zo zou Veracles eventueel het kampioenschap in Tubbergen op kunnen eisen, zou Dynamo niets liever willen dan ook in de vierde officiële confrontatie met de Krekkers dit seizoen als winnaar van het veld te stappen en zou er vrijuit kunnen worden gespeeld tegen de nummer 8 (Rosstars), 9 (WVC Volley) en 10 (Dash) van de competitie. Als … Als … Als …

Wat wel zeker is dat het team van Dennis Polman en Raymond Keemers een heel mooi visitekaartje heeft afgegeven. De doelstelling voor het seizoen 2019-2020 was handhaven in de eerste divisie en die doelstelling heeft het jonge, enthousiaste Dynamo dames 1 meer dan behaald. Met 48 punten uit 17 wedstrijden werd er elke wedstrijd met veel passie en strijd gespeeld met als eindresultaat een vijfde plaats in de eerste divisie. Een plaats die recht gaf op promotie naar het één na hoogste niveau van Nederland, de Topdivisie.

In deze onzekere tijd heeft het bestuur van Dynamo alles goed overwogen en veel contact gehad met de Nevobo met als resultaat dat het licht op groen werd gezet voor de Topdivisie. Geweldig! Ook de TC was al een tijdje achter de schermen druk bezig om alles in kaart te krijgen en de selectie en staf zijn dan ook compleet en klaar om het Topdivisie-avontuur aan te gaan.

Dynamo Tubbergen kan trots melden dat het team nagenoeg in takt blijft. Qua speelster was diagonaal Masu de Ridder – in verband met de studie in Amsterdam – net één wedstrijd gestopt bij de oranje-hemden. Ook moest afscheid genomen worden van super libero Maureen van Leusen. Door haar studie verhuist ze naar Groningen waar ze voor Donitas gaat spelen.

Dan de dames die het komende seizoen te bewonderen zijn in Sportcentrum De Vlaskoel. Als eerste komt spelverdeelster Noor Bomhof over van vc Zwolle 2. Op de diagonaal positie twee nieuwe namen Tubbergen. Met Eva Schuurman (eveneens overgekomen van vc Zwolle 2) en Danique Lubberman (van Dynamo Tubbergen dames 3) is deze positie ook uitstekend bezet. Op de passer-loper positie wordt Fleur Kuipers uit eigen jeugd toegevoegd aan dames 1. Anouk Boerrigter – afgelopen seizoen passer/loper – zal de taak van libero het komende seizoen weer voor haar rekening nemen. Samen met Lieke Mensink, Marije Veldhuis, Babet Baalhuis, Sophie Mensink, Wieke Kuipers, Danique Horck is het team compleet.

Qua technische staf heeft assistent-trainer/coach Raymond Keemers aan het begin van het seizoen al aangegeven dat dit het laatste seizoen zou zijn. De werkzaamheden nemen teveel tijd in beslag om de focus vol op dames 1 te houden. Dynamo-man Rob Luyrink werd bereid gevonden deze taak op zich te nemen en samen met Dennis Polman dames 1 te voorzien van oefenstof.

Foto’s archief: sportfoto-oost

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer