Steunfonds van 110 miljoen euro voor sportverenigingen

Het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS) komt met een steunfonds van 110 miljoen euro om Nederlandse sportverenigingen te ondersteunen. Dit maakte minister Martin van Rijn vrijdagmiddag na afloop van de ministerraad bekend.

De 110 miljoen is opgedeeld in twee delen. 90 miljoen gaat naar sportverenigingen om de huur kwijt te schelden over de periode van 1 maart tot 1 juni, en de overige 20 miljoen gaat naar sportverenigingen met een eigen accommodatie. “Deze verenigingen worden geconfronteerd met omzetverlies en doorlopende lasten en komen vaak niet voor rijks regelingen in aanmerking. Per sportvereniging gaat het om een eenmalige tegemoetkoming van maximaal 2500 euro”, aldus de minister.

In de toelichting wordt niet gesproken over een tegemoetkoming voor het profvoetbal. Die schade is door de KNVB geraamd op 300 miljoen euro en dat kan oplopen tot 400 miljoen euro.

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer