Zwembad Het Sportpark Almelo (gefaseerd) weer open

Na bijna twee maanden mogen zwembaden de deuren weer openen, zo ook zwembad Het Sportpark Almelo. Vanaf maandag 18 mei zal zwembad Het Sportpark gefaseerd opengaan, dat betekent dat eerst een deel van de zwemlessen en de mogelijkheid om baantjes te zwemmen worden opgestart.

Heropening in fases

Om de heropening veilig te laten verlopen, zal het zwembad in fases worden geopend met inachtneming van strenge protocollen. In de eerste fase worden alleen de 25 meter baden (binnen en buiten) geopend. De zwemlessen voor de groepen die in het diepe bad zwemmen en de mogelijkheid om baantjes te zwemmen worden opgestart. Het moment waarop er een overstap wordt gemaakt naar een volgende fase is niet bekend. Dit hangt af van verschillende factoren, waaronder de ontwikkeling van het Coronavirus en de richtlijnen van het RIVM en de overheid.

Banenzwemmen

Voor banenzwemmen in de 25 meter baden (binnen en buiten) kunnen maximaal 20 gasten zich inschrijven per tijdsblok van 1 uur. De zwembaden worden ingedeeld in drie vakken van twee banen zodat iedereen in zijn eigen tempo kan zwemmen. Er wordt gezwommen in rondjes, de ene baan heen en de andere baan weer terug. Om de 1,5 meter regel te garanderen is inhalen en aan de kant hangen niet toegestaan.

Inschrijven via veiligsporten.nu

Om de aanmeldingen voor het banenzwemmen te reguleren, is het voor zwemmers verplicht om zich vooraf op te geven via de website www.veiligsporten.nu. Door in de zoekbalk van activiteiten ‘Almelo’ in te voeren, tref je een overzicht van alle aangeboden activiteiten in Almelo, waaronder de activiteiten van zwembad Het Sportpark. De aanmelding betreft alleen een reservering, betaling is mogelijk per pin/contactloze betaling op locatie bij Het Sportpark Almelo. De geldigheid van abonnementen en 10 baden kaarten wordt verlengd met het aantal dagen dan het zwembad gesloten is.

Let op: zonder inschrijving vooraf heeft het geen zin om naar Het Sportpark te komen en vol = vol!

Zwemlessen

De zwemlessen voor kinderen die in het diepe bad zwemmen kunnen weer beginnen. De zweminstructeur geeft les vanaf de badrand zodat hij/zij 1,5 meter afstand van de kinderen kan houden. Vanwege de veiligheid is het op dit moment nog niet mogelijk om zwemles te geven aan kinderen die nog niet zelfredzaam zijn het zwembad. Voor deze kinderen wordt gekeken naar de mogelijkheid zomerzwemlessen in de vakantie aan te bieden. Alle ouders ontvangen hierover persoonlijk bericht via de mail, zij hoeven hun kinderen niet in te schrijven.

Voorwaarden

Om de voorwaarden van het RIVM en de overheid na te leven, zijn er regels opgesteld. De belangrijkste aandachtpunten zijn als volgt:

  • Doe thuis je zwemkleding aan onder je gewone kleding;

  • De douches zijn gesloten, zwemmers worden verzocht voor- en achteraf thuis te douchen;

  • Neem badslippers mee;

  • Zorg ervoor dat je maximaal 10 minuten voor de afgesproken tijd aanwezig bent;

  • Kom alleen óf met personen uit hetzelfde huishouden;

  • Het is alleen mogelijk met de pin of contactloos te betalen

  • Houd je aan de gebruikelijke richtlijnen van het RIVM; Blijf thuis als je last hebt van neusverkoudheid, hoesten, benauwdheid en koorts. Houd anderhalf meter afstand (uitzonderingen voor kinderen <12 jaar). Hoest en nies in je elleboog én was voor en na het zwemmen je handen voor 20 seconden.

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer