Virtuele Wiezoloop in tijden van corona

De Wiezoloop is dit jaar vanwege corona afgelast. Daar waar de straten zaterdag 20 juni gevuld zouden zijn met hardloopliefhebbers, zowel op het parcours als langs de lijn, bleef het centrum van Wierden nu helaas leeg. Echter, om niet helemaal aan een van Wierdens grootste sportevents voorbij te gaan heeft de organisatie voor dit jaar een virtuele Wiezoloop georganiseerd.

“Door de virtuele Wiezoloop te organiseren hebben we allemaal toch nog een beetje het Wiezoloop-gevoel en contact met onze lopers en sponsoren”, meent voorzitter Manfred Körbl. Er kan gekozen worden uit twee afstanden. De Waypoint vijf kilometer en de Runnersworld Twente tien kilometer”.

“De gekozen afstand kan in de periode van 7 juli tot en met 15 juli gelopen worden op je eigen favoriete parcours. Dit kan in of rondom Wierden zijn, maar mag ook gerust elders in Nederland en zelfs ergens in het buitenland. De enige voorwaarde is dat je exact de afstand loopt, waarvoor je je hebt ingeschreven en dat het parcours voldoet aan de gesteld criteria. Je mag bijvoorbeeld niet vijf kilometer heuvel af lopen.”

Het inschrijven voor de virtuele Wiezoloop kan via wiezoloop.nl en kan dus gekozen worden uit twee afstanden, vijf en tien kilometer. Kosten voor inschrijving en overige info staan hier tevens vermeld.

Voor meer info www.wiezoloop.nl

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer