Doorstart pupillenvoetbal bij CVV Achilles

De christelijke voetbalvereniging Achilles uit Enschede biedt vanaf komend seizoen weer pupillenvoetbal aan. De club aan de Horstlindelaan heeft het eerste team inmiddels ingeschreven en hoopt dat er gauw meer spelers komen.

”We zoeken op dit moment allereerst kinderen tussen de 7 en 10 jaar voor ons JO11-team”, zegt jeugdtrainer Paul Niessink.Niessink is de vader van Tyz (8), een van de spelers van het nieuwe team. ”Ik heb bij Achilles altijd een leuke tijd gehad in de jeugd en dat gun ik mijn kind en andere kinderen ook”, vertelt Niessink over zijn initiatief om weer een jeugdteam op te starten bij zijn club. Afgelopen seizoen telde Achilles met JO17-1 slechts één jeugdelftal, het jaar ervoor werkte Achilles samen met buurman EMOS. Aan die samenwerking kwam echter een eind, waardoor Achilles nog één team overhield.

 

 

Voor komend seizoen komt er dus in elk geval één team bij. ”Achilles is een gezellige en warme club, waar men naar elkaar omkijkt”, vertelt Niessink. ”De christelijke achtergrond spreekt mij aan, men respecteert elkaar en er wordt hier niet gescholden en gevloekt. We zoeken op dit moment nog een paar jongens of meisjes om er een echt volwaardig team van te maken. Niessink weet dat één pupillenteam te weinig is om de jeugd en ook de club weer een toekomst te bieden.

”Er zal daarom meer geïnvesteerd moeten worden in de jeugd, om zo ook het voortbestaan van Achilles te garanderen. Met het opstarten van dit team, is er in elk geval weer een begin! We willen de jongens en meisjes bij Achilles op een kindvriendelijke manier leren voetballen, plezier staat daarbij voorop”.

Aanmelden voor het nieuwe team kan bij Paul Niessink via 06-41072183

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer