Jan Streuer voor maximaal een jaar technisch directeur FC Twente

Jan Streuer wordt de nieuwe technisch directeur van FC Twente en is daarmee de opvolger van Ted van Leeuwen. Zowel FC Twente als Streuer hebben aangegeven dat de aanstelling slechts voor maximaal een jaar is en hij treedt per direct in dienst van de Enschedese formatie.

De 69 jarige Streuer, geboren in Losser en opgegroeid in Coevorden, is geen onbekende bij FC Twente. Hij speelde van 1969 tot 1974 in het shirt van de Tukkers en verkaste toen naar FC Groningen. Vervolgens kwam hij nog uit voor MVV, FC Utrecht en het Belgische Harelbeke.

Na zijn actieve voetballoopban ging hij aan de slag als trainer bij FC Utrecht en werd later Hoofd Scouting en Voetbalzaken bij het Arnhemse Vitesse waar hij tot 2007 bleef. Daarna verbleef hij acht jaar bij Sakhtar Donetsk waar hij directeur scouting en technisch adviseur werd. Daarna startte hij zijn eigen sportmanagementbureau.

Foto’s: @fctwente

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer