Jolly Jumpers neemt afschied van vier speelsters

Bij Jolly Jumpers Dames 1 nemen dit seizoen ook een paar speelsters afscheid:

Marly Koelman:

Marly Koelman is al sinds haar 6e lid van Jolly Jumpers (17 jaar). Vorig jaar is Marly afgestuurd en werkzaam binnen de zorg. Naast het werk, werd er van haar verwacht de ze aanwezig was op de trainingen en wedstrijden. Dit kostte Marly ontzettend veel energie en was erg lastig om te combineren. Ook heeft Marly afgelopen seizoenen, 3x in het gips gezeten door de basketbal, dit is ook voor het werken in de zorg, niet handig.

Marly heeft in al die jaren dat ze bij Jolly Jumpers heeft gespeeld, veel mooie herinneringen gemaakt. Verschillende toernooien gespeeld en kampioenschappen meegemaakt. Maar het mooiste kampioenschap, met stipt bovenaan, is dan toch wel het kampioenschap in de Promotiedivisie (2017). Als Marly het woord blunder hoort vallen, doet haar dat denken aan het Nederlands Kampioenschap in U16. “Ik zal je eerlijk vertellen, dat ik op het NK in U16, in het verkeerde netje heb gescoord na een rebound..”Blunders maken we allemaal wel een keer toch”?

Op de vraag of ze basketbal gaat missen, antwoord ze gelijk: “Zeker, vooral het teamgevoel en het winnen van de wedstrijden samen.” Marly wil aan iedereen meegeven dat je ontzettend moet genieten van het spelletje in welke rol dan ook, want het is zo leuk! Daar zijn wij het natuurlijk helemaal mee eens.

Mardi Westenberg:

Mardi Westenberg kwam afgelopen seizoen terug na een aantal seizoen niet gebasketbalt te hebben. Helaas lukt het Mardi niet om basketbal te combineren met school, stage en werk. In totaal heeft Mardi 11 jaar gebasketbald bij verschillende verenigingen.

De mooiste herinnering van Mardi is het X-Mas Toernooi in België met Jolly Jumpers (2015). Ze speelde met haar team een ontzettend spannende finale tegen Israël. Deze finale wisten ze te winnen met 1 punt verschil, was ze blij. Een blunder weet Mardi niet zo snel op te noemen. ”Maar ik heb er zeker wel een aantal gemaakt, dat heeft toch iedereen?”

Mardi gaat basketbal zeker missen, maar aangezien de omstandigheden zit basketbal er de komende tijd niet in. “Basketbal zal altijd een plekje in mijn hart hebben.” Mardi sluit af met de zin “Blijf altijd positief, wat er ook gebeurd!!”

Natalie Fuentes Lara:

Natalie is ook een van de speelsters die uit Tubbergen vertrekt. Vorig seizoen kwam Natalie, vanuit Spanje, bij Jolly Jumpers spelen. Helaas heeft Natalie niet de nodige eisen gehaald, die ze als Spaanse student in Nederland moet hebben. Bij Jolly Jumpers heeft Natalie één seizoen gespeeld, een seizoen die dan ook nog abrupt gestopt werd door het coronavirus. Tot nu toe heeft ze 10 jaar basketbal gespeeld. Natalie hoopt volgend seizoen in Amerika te gaan spelen, al moet ze nog wel tekenen bij de Universiteit daar.

“I’m going to miss this club a lot. They have treated me very well and I’m very grateful for that.” Natalie haar mooiste herinnering aan Jolly Jumpers is de bekerwedstrijd tegen Martini Sparks. Deze wisten ze te winnen en behaalden ze de halve finale van de beker. Net voordat de corona uitbrak, heeft Natalie meerdere carnavalsfeestjes meegemaakt, deze feestjes gaat ze zeker niet vergeten.

“Obviously what I will miss the most, are my team mates. I have been in several teams throughout my life, but I was never part of a team that’s so good inside and outside. This team understand each other so good and makes everything so special, so thanks for teaching me the values of a good team.” Natalie wil iedereen nog even meegeven dat je altijd 100% moet geven, genieten van het spel, maar ook van je club en je team!

Anke Waayer:

Anke Waayer is ook een speelster die gaat stoppen bij Jolly Jumpers dit seizoen. Anke werkt vele uren in de zorg en dit is voor haar erg lastig om te combineren met basketballen op Eredivisie niveau. Hierdoor heb je weinig vrije tijd en moet je keuzes maken.

Toen Anke 6 jaar was, kwam ze al basketballen bij Jolly Jumpers en is er altijd blijven spelen. Dit maakt dat Anke een echte Jolly Jumper is. Anke stopt echter niet volledig met basketballen, Uitsmijters uit Almelo speelt een tweetal niveaus lager dan bij Jolly Jumpers, daarom heeft Anke de keuze gemaakt om in Almelo te gaan basketballen. Doordat Uitsmijters lager speelt dan Jolly Jumpers, vergt het voor Anke minder tijd en is dit beter te combineren met het werken in de zorg.

Anke heeft veel mooie herinneringen aan het spelen bij Jolly Jumpers. “De finales waarin we hebben gestaan en hebben gewonnen, het 50 jarig bestaan van de vereniging, maar ook de saamhorigheid bij Jolly Jumpers. Het is een club waarin iedereen elkaar steunt, dat ga ik nooit vergeten.” De blunders houdt Anke lekker voor zichzelf, het is immers al erg genoeg dat je er een maakt.

“Ik ga Jolly Jumpers heel erg missen als vereniging. Ik heb hier altijd met plezier gebasketbald. Volgend seizoen kom ik zeker nog teams suporten in Tubbergen!” Zo zie je maar, je kan iemand wel weghalen bij Jolly Jumpers, maar het Jolly Jumpers hart nooit uit iemand halen. Anke wil nog meegeven dat je altijd 100% moet geven, niet alleen voor jezelf, maar ook voor een ander.

Foto’s: @Herman Zandhuis

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer