Jorn Muller en Jorrit Aanstoot keren terug bij ZPC Het Ravijn

International Jorn Muller vindt na zijn professionele waterpolo ervaringen in Spanje en Frankrijk bij Het Ravijn de mogelijkheden om het programma van het nationaal team te combineren met het spelen in de Nederlandse Eredivisie. Jorrit Aanstoot keert na een uitstap van twee jaar bij het eerste herenteam van Polar Bears terug op het ‘oude nest’.

Jorn Muller (foto boven) doorliep de jeugdselecties bij Het Ravijn en heeft van 2012 tot 2016 ook al in het eerste herenteam gespeeld. De afgelopen vier jaar speelde hij als professional in het buitenland. Eerst in Spanje (CN Molins de Rei en CN Sabadell) en vervolgens in Frankrijk (FNC Douai). Bij deze clubs heeft hij ervaring opgedaan met internationaal topwaterpolo. Dit heeft hem een plek in het Nederlands team opgeleverd. In februari 2021 hoopt hij op het OKT in Rotterdam een plek voor de Olympische spelen van Tokio te bemachtigen.

Jorrit Aanstoot (foto Wim Beunk) was als kind al in het Nijverdalse zwembad te vinden. Hij doorliep alle jeugdselecties van Het Ravijn, met in 2016 het Nederlands kampioenschap met Jongens onder 17 als succesvolle afsluiting. Vervolgens maakte hij de stap naar de herenselectie en trainde hij een jaar bij de KNZB Waterpolo Academy in Eindhoven. De afgelopen twee seizoenen heeft Jorrit bij Polar Bears gespeeld, waar hij zich heeft ontwikkeld tot een gevreesde schutter. In Nijverdal hoopt hij een volgende stap in zijn waterpolo carrière te kunnen zetten en ook de stap naar de Oranje selectie te kunnen maken.

Hoofdcoach Jan Mensink ziet met deze twee aanwinsten het team voor het volgende seizoen geleidelijk ontstaan: “Het zegt veel over de ontwikkeling die de herenselectie van Het Ravijn momenteel doormaakt dat deze twee talentvolle spelers er voor kiezen om weer in Nijverdal te gaan spelen. Jorn brengt een mooie buitenlandse ervaring mee, waar hij onze jonge talenten van kan laten profiteren. Hij is een slimme speler, die rust en evenwicht in de ploeg kan brengen. Jorrit is een talentvolle, snelle speler met veel schotkracht, waar we het komend seizoen veel profijt van zullen hebben. Samen zijn zij een goede aanvulling, voor de herenselectie waar Het Ravijn bij de start van de competitie over kan beschikken.”

Foto Jorn Muller archief: sportfoto-oost.nl

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer