Ron Jans nieuwe trainer FC Twente

De 61 jarige Ron Jans wordt die nieuwe trainer van FC Twente en daarmee de opvolger van Gonzalo Garcia wiens contract niet werd verlengd. Ron Jans tekent bij de Tukkers een contract voor een jaar net als technisch directeur Jan Streuer.

Na het aantreden van Jan Streuer als technisch directeur haakte de Duitser Alexander Zorniger af aangezien Streuer zijn mening niet onder stoelen en banken stak door aan te geven dat hij liever een Nederlander had.

Ron Jans is een ervaren trainer. Hij was maar liefst acht jaar bij FC Groningen, PEC Zwolle en Cincinnati FC. Met de Groningers speelde hij play off om de Europa Cup en met PEC Zwolle won hij in 2014 de beker door in de finale Ajax met maar liefst 5-1 te verslaan.

Aan Cicinnati bewaart hij minder mooie herinnering. Tot zijn eigen verbijstering werd hij beticht van racisme. Er ontstond een rel en hij besloot de eer aan zichzelf te houden.

Foto archief: sportfoto-oost.nl

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer