Set Up’65: “Volleybal op het hoogste niveau en impuls voor de jeugdafdeling”

Volleybalvereniging Set-Up ’65 kan vol vertrouwen een nieuw eredivisie jaar in. De club heeft in de Coronatijd niet stilgezeten. Ondanks het gemis van het actieve volleyballen in sporthal de Schalm is er een stevige basis gelegd voor het nieuwe seizoen. De vernieuwde sponsorcommissie is er in geslaagd om drie Ootmarsumse bedrijven aan Set-Up ’65 te binden. Hoofdsponsor wordt de Lammerink Installatiegroep en deze sponsor verbindt de naam aan de club. Naast Lammerink Installatiegroep completeren Textielreiniging Springendal en WH Lease het driemanschap aan bedrijven.

Gerenommeerde namen uit het bedrijfsleven en met hun wortels in Ootmarsum. Dankzij de support van deze drie bedrijven blijft Ootmarsum verzekerd van volleybal op het hoogste niveau en krijgt ook de jeugdafdeling een impuls. Daardoor blijft Lammerink Installatiegroep Set-Up ’65 zowel een breedte – als een topsportvereniging. Tevens is de selectie van het eerste damesteam, onder leiding van trainer/coach Brahim Abchir, is al in een vroegtijdig stadium afgerond.

Halverwege februari schreef het hoofdbestuur van Set-Up ’65 een extra algemene ledenvergadering uit, waarin een motie rondom eredivisie deelname met de aanwezige leden is behandeld. “Daarin hebben we de verschillende scenario’s besproken die er op dat moment waren. Met als hoofddoel om sowieso de jeugdopleiding een impuls te geven, maar ook met dames 1 het hoogst haalbare te spelen.

“Voordat de Coronacrisis uitbrak, zijn er diverse gesprekken geweest met potentiële sponsors. En na een aantal structurele gesprekken zijn we tot het besluit gekomen dat een impuls voor de jeugdopleiding en eredivisie spelen voor ons haalbaar is op zowel sportief als financieel vlak. Dat heeft alles te maken dat we tot een akkoord zijn gekomen met het trio sponsors dat ons de komende jaren ondersteunt,” vertelt voorzitter René van Kuilenburg. “Met de komst van de Lammerink-Groep, WH Lease en het blijven van Textielreiniging Springendal is er een solide basis gelegd, waardoor we volgende stappen hebben kunnen nemen. Onze licentieaanvraag voor de eredivisie is beoordeeld door een onafhankelijk expertpanel. Op basis van het advies van het expertpanel kent de NeVoBo- directie de licentie aan ons toe voor het eredivisie seizoen 2020-2021. Als bestuur zijn we verder druk in de weer om onze organisatie opnieuw in te richten en daardoor mede de jeugdafdeling de beloofde impuls te kunnen geven.”

Samenstelling dames 1 Set-Up ‘65
Het is de volleybalclub gelukt om al in maart 2020 een evenwichtige selectie samen te stellen. Het is een mooie mix geworden van ervaring en jong aanstormend talent. Met als uitgangspunt de groep een Twents en Ootmarsums karakter te geven onder leiding van Brahim Abchir. “We zijn zeer blij hem weer te mogen ontvangen binnen onze vereniging. Brahim krijgt ondersteuning van Damir Colo in de rol van assistent-trainer. Daarnaast is Hennie oude Vrielink de manager/mental coach van het team. Martine Beekvelt zal zich weer bezig houden met de data-analyse en FYON levert in de personen van Rik Lammerink en Renee van Helden de fysiotherapeutische ondersteuning. Dene Guillot gaat de specifieke krachttraining voor de dames verzorgen”.

“Blij zijn we dat we een mooie selectie aan het trouwe publiek mogen presenteren: Daarin zullen Jorinda Kremer en Frederike Zwiers de libero positie invullen. Martine Stevelink (foto boven), Marlies Eertman en Elyne Nijhuis vertegenwoordigen de middenas”.

“Zij zullen worden aangespeeld door spelverdeelsters Manon van ’t Rood (foto onder 12) en Daphne Broekhuis. De aanvallende krachten, naast de middens, zijn Benthe Olde Rikkert, Pien Vos, Jorieke Bodde, Froukje Hoenderboom, Joanne Brilhuis en Alinde Dekker. Deze selectie is tot stand gekomen dankzij de inzet van mensen binnen de vereniging, die vanuit verschillende besturen en commissies met hart en ziel aan deze constructie met sponsors en samenstelling dames 1 selectie hebben gewerkt. Met deze nieuwe impulsen kunnen wij eigenlijk niet wachten om eenieder weer te mogen verwelkomen in onze oude vertrouwde ‘Sporthal de Schalm’ waar we weer samen kunnen genieten van ons geliefde volleybalspel!” geeft voorzitter René van Kuilenburg de ambitie van de club weer.
Actie foto’s archief: sportfoto-oost.nl

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer