“This is korfbal zomertour” bij CKV Achilles

Het KNKV stuurt deze zomer internationals en oud-internationals langs korfbalverenigingen in het hele land in het kader van de ‘This is Korfbal zomertour’ . Woensdag 24 juni was Achilles aan de beurt en kwamen oud-bondscoach Jan Sjouke van den Bos en oud-international Samantha Schorn training geven aan de jeugdspelers van de club.

Voor Achilles was de komst van deze twee toptrainers een pleister op de wonde, aangezien de eerder geplande korfbaltour in april vanwege Corona afgelast werd. Achilles was één van de clubs waar zes internationals van TEAMNL meerdere clinics zouden verzorgen. In afgeslankte vorm kregen de kinderen nu toch training van twee korfbaltoppers.

Samen met vriendjes en vriendinnetjes kreeg de jongste jeugd een heerlijke training. Leuke spelletjes werden afgewisseld met fanatieke partijtjes korfbal en na een uurtje was er voor iedereen een lekker ijsje om wat af te koelen. Daarna was de oudere jeugd aan de beurt. Hier ging het er direct fanatiek aan toe. Oud-bondscoach Jan Sjouke van den Bos trainde de kinderen alsof hij met echte internationals te maken had. De trukendoos ging helemaal open en de korfballers genoten zichtbaar van alle oefeningen.

Met deze bijzondere training sluit Achilles een bewogen jaar af. Een jaar waarin het sportcomplex volledig is opgeknapt en waarin het 100-jarig bestaan vanwege corona stilte gevierd is.

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer