Zwart Wit komend seizoen toch in de 2e klasse in de zaal

In navolging van het besluit om voor meerdere verenigingen in het land de degradatie terug te draaien, heeft de korfbalbond KNKV de degradatie van Zwart Wit ook teruggedraaid. De ploeg uit Delden blijft hierdoor in de 2e klasse actief in het zaalseizoen 2020-2021.

Afgelopen week bleek dat meerdere korfbalverenigingen bezwaar hadden ingediend tegen de besluitvorming van de korfbalbond om de tussenstand in de zaal (na 11 speelronden) als eindstand te hanteren. Zwart Wit was hiermee het kind van de rekening in hun klasse, ondanks dat meerdere ploegen hetzelfde aantal punten hadden, en zij op doelsaldo als degradant werden aangemerkt. Streekgenoot NKC was één van de verenigingen die met succes hun degradatie aanvochten.

De Deldenaren besloten hierop, gezien de vergelijkbare situatie, tevens contact te zoeken met de bond en hun onvrede over de besluitvorming kenbaar te maken. Gisteravond kwam de bond met het verlossende antwoord, waardoor Zwart Wit zowel op het veld, als in de zaal, in de 2e klasse vertegenwoordigt is komend seizoen.

Foto’s archief

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer