Ron Jans: “Ik ga dit doen, ik wil dit doen, ik wil weer op het veld staan”

Ik had graag vandaag Ron Jans willen presenteren als sporter van de week. Hij heeft echter laten weten dit te willen uitstellen naar een latere datum en wil zich op dit moment volledig concentreren op zijn werkzaamheden als trainer coach bij FC Twente.

Geeft mij aanleiding om nog eens terug te kijken op de persconferentie van donderdag 18 juni. Zijn eerste opmerkelijke uitspraak was wel, dat FC Twente het moeilijk zal krijgen en dat er ongetwijfeld fouten zullen worden gemaakt, maar dat is inherent aan de situatie waarin FC Twente op dit moment verkeert. Er zijn amper spelers en er is bijna geen staf. Transfersommen kunnen niet betaald worden, laat staan hoge salarissen.

“Ik wist dat de situatie erg was, maar zo erg had ik niet gedacht”. Jans is niet over één nacht ijs gegaan en heeft de situatie met het thuishonk besproken. “Ik ben van huis uit een ras optimist en dacht hoe moeilijk ook ik ga dit doen, ik wil dit doen, ik wil weer op het veld staan”.

Maar eigenlijk was hij dat moment al begonnen, want tijdens het gesprek met technisch directeur Jan Streuer kreeg hij al een lijstje met namen van misschien wel honderd spelers.

Ook technisch directeur Jan Streuer, die al direct zijn voorkeur voor een Nederlandse trainer had uitgesproken, is in zijn nopjes met de komst van Ron Jans. “Als trainer heeft hij prima resultaten behaald (met onder andere het winnen van de beker met PEC Zwolle de Johan Crijff bokaal JG) en hij is niet bang om fouten te maken. Hij is gedreven en ervaren en wij denken dat hij op dit moment de ideale trainer is voor ons”.

Dat FC Twente de broekriem moest aantrekken was alom bekend, maar dat bij de ontslagen medewerkers ook hoofd scout ook Evert Bleuming was kwam voor zowel Jan Streuer als Ron Jans als een verrassing. “Maar we zullen door moeten om zowel de staf als de selectie compleet te krijgen”was hun beiden reactie.

En daar bleef het niet bij. De staf werd uitgebreid met de komst van fysiek trainer Nick Segers en van assistent trainer Andries Ulderink. Ook de eerste aankoop is binnen. De 22 jarige linker vleugelverdediger Gijs Smal tekende een contract voor drie jaar met een optie voor nog een jaar. Hij had een aflopend contract bij FC Volendam.

“Maar we zijn er nog lang niet en we hebben nog een lange weg te gaan, maar gelukkig begint de competitie pas midden september”, aldus de altijd optimistische trainer Ron Jans.

Foto’s archief: sportfoto-oost.nl

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer