De competitie-indeling voor Vroomshoopse Boys is bekend

De KNVB maakte afgelopen week de indeling van de tweede klasse H. van het district Oost van het zaterdagvoetbal voor het seizoen 2020-2021 bekend. Vergeleken met het afgelopen seizoen zijn de beide teams van de Veluwe verdwenen. Dus geldt het aloude lied : “De Veluwe is onze prairie” niet meer voor de Boys bij de voetbalcomplexen van VSCO’61 in Oosterwolde en bij OWIOS uit Oldebroek. Daarvoor in de plaats komen De Esch uit Oldenzaal en ZVV Be Quick Zutphen.

Thimo Elzinga.

Er was een plekje vrij voor de koploper van de derde klasse in de door corona begin maart 2020 afgebroken competitie van de derde klasse Oost en De Esch, een oude bekende, was de gelukkige. De kleine broer van Quick’20 eindigde in de competitie van de derde klasse net een punt boven vv Hellendoorn, dat achter het net viste. ZVV Be Quick Zutphen is als vereniging al in 1902 opgericht en naast een zondag afdeling is er nu een zaterdagclub. In 2018 werd een kampioenschap behaald en de Zutphenaren speelden het afgelopen seizoen in de tweede klasse G. van het district Oost.

Bas Berkhof.

Vroomshoopse Boys trok jarenlang naar Zutphen, maar in dat geval naar FC Zutphen, dat momenteel in de derde klasse uitkomt. Voor het overige keren de teams van vorig seizoen terug, waarbij er weer mooie derby’s op het programma staan en er weer drie keer naar Zwolle wordt afgereisd.

Patrick Drenthen.

De indeling ziet er alfabetische gerangschikt als volgt uit: ASC’62 uit Dalfsen, Be Quick’28 uit Zwolle, Be Quick Zutphen, De Esch uit Oldenzaal, vv Den Ham, Enter Vooruit, Hulzense Boys, IJVV uit IJsselmuiden, PH Almelo, Quick’20 uit Oldenzaal, Sparta Enschede, Vroomshoopse Boys, WVF uit Westenholte, Zwolle en ZAC uit Zwolle.

Ruben Smedema.

De start van de competitie is voorzien op zaterdag 19 september 2020. Het speelschema wordt nog bekend gemaakt door de KNVB.

Thomas Kleinjan.

Op zaterdag 8 augustus beginnen hoofdtrainer Jan-Peter Jonkman en trainer Henk Harmens met 24 spelers van de voorlopige A-selectie met de eerste trainingssessie op de Bosrand na de zomervakantie. Keeperstrainer Marc Doornbos, overgekomen van HHC Hardenberg, maakt komend seizoen ook deel uit van de technische staf. Andjin van Veen en Ramon Bolks maken in het seizoen 2020-2021 geen deel meer uit van de A-selectie.

Henk Harmens.

In hun plaats kloppen jonge talenten aan de deur, waarbij Thimo Elzinga, Ruben Smedema, Thomas Kleinjan en Bas Berkhof. Patrick Drenthen komt met de nodige ervaring als bagage over vanuit de B-selectie van Vroomshoopse Boys. Patrick speelde eerder in het eerste elftal van derde klasser vv Mariënberg.

Marc Doornbos.

Foto’s: Erwin Heuver

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer