Eigen Dojo judo Almelo

Voor Judo Almelo komt een einde aan haar rondreis door Almelo; vanaf volgend sportseizoen doet de vereniging haar intrek bij Sporthal de Schelfhorst. De zaal die eerder dienstdeed als feestzaal aangrenzend aan het sportcafé van de Schelfhorst, wordt de nieuwe Dojo van de judovereniging.

De laatste jaren werd er in de zaal alleen Bridge gespeeld. Eerst drie keer per week en vorig jaar slechts twee keer per week vanwege een steeds kleiner wordende groep. Tevens is Sportbedrijf Almelo dit seizoen ook niet meer verantwoordelijk voor de exploitatie van de horeca, waardoor er geen mogelijkheid meer was om de leden van de bridgeclub te voorzien van een drankje. De bridgeclub verhuist naar het wijkcentrum en zo komt de gehele zaal vrij voor Judo Almelo.

Voor Judo Almelo komt hiermee een eind aan haar zoektocht. Haar eerste vaste onderkomen was een antikraakpand op het Indiëterrein. Vanwege de doorontwikkeling van het terrein, moest de judovereniging echter na drie jaar alweer verhuizen. Sinds 2018 was Judo Almelo gehuisvest op het industrieterrein aan de Turfkade west, boven een garage.

Henk Gerritsen, afgevaardigde van het bestuur van Judo Almelo, is erg blij dat Sportbedrijf Almelo met dit aanbod kwam. “We zaten niet slecht, maar wel buitenaf. Het voordeel is dat we nu in een woonwijk zitten. We hebben goed contact met de buurtsportcoaches van Sportbedrijf Almelo en kunnen op deze manier veel basisschoolkinderen kennis laten maken met Judo. Daarnaast ontstaan er nu mogelijkheden om onze judomatten breder in te zetten; voor het aanbieden van valtrainingen voor ouderen óf andere sporten waarbij de matten als basis dienen. Kortom, we zijn blij met deze mogelijkheid! Het geeft onze vereniging een eigen honk en de mogelijkheid om verder te groeien.” Naast deze vestiging blijft Judo Almelo nog wel actief op verschillende sportaccommodaties in Almelo, zo bieden zij de sport wijkgericht aan.

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer