Beachvolleytop aanwezig bij 2e editie DELA Eredivisie Beach Almelo

In het weekend van zaterdag 8 en zondag 9 augustus wordt er op de beachvelden van het Sportpark Almelo weer Eredivisie beachvolleybal gespeeld! Dit jaar met de absolute top van Nederland, aangezien zij zich voorbereiden op het EK beachvolleybal in Letland. Het bezoeken van deze topwedstrijden is gratis, maar de bezoeker dient zich wel vooraf te registreren via www.veiligsporten.nu.

Bij de mannen heeft het koppel Brouwer/Meeuwsen zich al aangemeld, het duo dat als enige Nederlandse duo ooit een Olympische medaille veroverde bij het beachvolleybal! Bij de dames zal er ook een ijzersterk duo meedoen met Keizer/Meppelink; de huidige Europese kampioenen.
Deze ijzersterke duo’s zullen in Almelo de strijd aangaan tegen andere Nederlandse topteams met her en der ook een Twents tintje. Zo zal ook Stefan Boermans uit Borne een poging wagen om zijn titel in Almelo te verdedigen die hij vorig jaar veroverde met Dirk Boehlé op het Marktplein van Almelo.

Eredivisie Tour

De DELA Eredivisie Beach is de hoogste Nederlandse beachvolleybal competitie voor mannen en vrouwen. De Eredivisie bestaat dit jaar, in een iets afgeslankte versie, uit acht toernooien verspreid door Nederland. Naast Almelo zijn ook onder andere Zaanstad, Breda en Heerenveen het podium van deze tour. Spelers en speelsters verzamelen ranking punten door resultaten te behalen tijdens de toernooien waar zij aan deelnemen. De 24 hoogst gerankte teams per geslacht doen mee aan het Nederlands Kampioenschap en strijden om de titel Nederlands Kampioen Beachvolleybal 2020.

Een week lang zomeractiviteiten voor heel Almelo

Dit jaar pakt Sportbedrijf Almelo in samenwerking met de KNZB, Sportyv en Sportworx nog een keer uit om voor de inwoners van Almelo toch nog een leuke zomerweek te organiseren. Vanaf dinsdag 4 augustus staan er verscheidene leuke activiteiten op het programma in het buitenbad en op de beachvelden bij het Sportpark. De jeugd kan zich aanmelden voor verschillende beachclinics en mogen hun kunsten vertonen tijdens ‘X-Diving’ en zeemeerminzwemmen in het zwembad. Volwassenen kunnen hun zwemtechniek verbeteren tijdens ‘MijnZwemCoach’ of een clinic volgen van Paralympiër Lisa Kruger.

Aanmelden voor de activiteiten

Om deel te nemen aan deze activiteiten is er wel een aanmeldingsplicht. Wegens de coronamaatregelen kunnen er namelijk slechts 250 bezoekers toegelaten worden op beide terreinen. Voor de activiteiten dient iedereen zich aan te melden via www.knzb.nl/zomertour én www.veiligsporten.nu. Speciaal voor de zomerweek hanteert het Sportpark een speciale prijs van €2,-. Voor deze prijs kun je ook meedoen aan de activiteiten.

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer