Maandag en dinsdag: Grand Prix Sales 2.0

Een maand na de succesvolle première op 3 en 4 juli krijgt Grand Prix Sales een versie 2.0. Organisatoren Sannah Angenent en Marjolein Ras selecteerden zeventien spring- en twaalf dressuurveulens voor hun tweede en laatste online veulenveiling van dit jaar op maandag 3 en dinsdag 4 augustus.

Opmerkelijk aan het aanbod van de springtalenten is vooral dat er veel veulens nauw verwant zijn aan bekende Grand Prix-hengsten of Grand Prix merries, die tot de absolute top van de wereld behoren of behoorden. Sannah Angenent:  “In dit aanbod is de actuele sport heel dichtbij.”

Zo kan worden geboden op het hengstveulen Ponthargos, foto intro (v. Conthargos x Lancaster). Zijn grootmoeder is een zus van Alamo, waarmee Steve Guerdat de FEI Wereldbeker springen veroverde. Ook veulens van Quabri de l’Ilse uit de Grand Prix-merries Eveline en Uniflor van Jos Lansink staan te wachten op nieuwe eigenaren. Net als het hengstveulen Pelayo (v. Carrera VDL x L’Esprit). Dat is een broer van Sjaak Sleiderink’s talentvolle Juwel SFN.

Uit topfamilies is een aantal interessante merrieveulens geselecteerd. Chanel 2000 Z, foto onder (v. Cornet Obolensky x Echo van ‘t Spieveld) is een kleindochter van Electra van ’t Roosakker en haar moeder is de volle zus van Kaprice van Kent Farrington. Van Briljant Blue XS Z (v. Brunetti Z x Chacco Blue) is de Grand Prix-merrie Briljant de moeder. Papilotte DDH (v. Casall Ask x Emerald van ‘t Ruytershof) treedt in de voetsporen van haar fameuze grootmoeder Babylotte, zeer succesvol onder Yuri Mansur en nauw verwant aan Plot Blue en Oklund. En Donnabelle N Z (v. Don VHP Z x Clinton) is een nicht van VDL Groep Quinthago die vele CSI5* Grand Prix’s won met Leopold van Asten.


Dressuur
Bij de dressuurveulens kan een keus worden gemaakt uit diverse nakomelingen die nauw verwant zijn aan goedgekeurde hengsten van het KWPN en Oldenburg. Phoenix P (v. Lord Europe x United) komt uit een zus van de goedgekeurde KWPN-hengst Fürst Jazz. En Patton E.H. (v. Le Formidable x Florencio) van een zus van de goedgekeurde KWPN-hengst Joyride. Ook Portofino DDH (v. Jameson RS2 x De Niro) zal vermoedelijk goed scoren. De jonge hengst komt voort uit de moederlijn van de tophengsten Diamond Hit en Sandro Hit. Pallache is een van de laatste zonen van Apache (x Eye Catcher), waarmee Emmelie Scholtens uitstekend presteerde.


Ook bij de merrieveulens een mooi aanbod. Phie ter Kwincke, foto onder, (v. Rubin Royal x Jazz) bijvoorbeeld is een nakomeling van een volle zus van Grand Prix-hengst Johnson TN. Phinirma (v. Le Formidable x Métall) is nauw verwant aan Aqiedo, de hengst die met Adelinde Cornelissen op Grand Prix-niveau acteert.  Pretty Woman (Desperado N.O.P) is een nichtje van Grand Prix-paard Dutchman en Proud of Glamour (Glamourdale x Wynton) komt uit de zeer bewezen fokmerrie Ironiki (Wynton x Ferro).

Presentatie veulens
De presentatie van de veilingcollectie is zaterdagavond 1 augustus vanaf 20.30 uur ook te zien op ClipMyHorse: www.clipmyhorse.tv. De uitzending is op desktop voor iedereen gratis toegankelijk. Het bieden begint zowel maandag (springveulens) 3 augustus als dinsdag (dressuurveulens) 4 augustus om 10.00 uur. Vanaf 20.00 uur eindigt de veiling van het eerste veulen. Potentiële bieders moeten zich eerst registreren via de website van Grand Prix Sales, partner van het CSI Twente. Daarop is ook de complete collectie met videobeelden te zien. Voor een compleet overzicht van de veulens en meer informatie, kijk op www.grandprixsales.nl

Links naar video’s van springveulen Papilotte DDH (Casall Ask x Emerald) https://youtu.be/5vp3iFBQUdQ

en dressuurveulen Patton E.H. (Le Formidable x Florencio) https://youtu.be/Lkxoz1XzkBE

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer