Nieuw kunstgrasveld op de De Bosrand in Vroomshoop

Al 12 jaar ligt de eerste kunstgrasmat uit de geschiedenis van Vroomshoopse Boys en Sportlust Vroomshoop erin op het sportcomplex De Bosrand. Dit kunstgrasveld is inmiddels afgeschreven, versleten en het is de hoogste tijd dat de bovenlaag vervangen wordt. Dankzij de gemeente Twenterand gebeurt dat nu, evenals dit jaar op het sportcomplex Het Midden bij DETO Twenterand in Vriezenveen en volgend jaar op De Rohorst bij vv Den Ham en bij DOS’37 op Het Midden in Vriezenveen.

Zowel Vroomshoopse Boys als Sportlust Vroomshoop zijn er uitermate content mee, evenals DETO Twenterand. Het tot dusver bekende rubbergranulaat uit autobanden maakt plaats voor synthetisch kunstgras. Dat is opgebouwd uit Field Infill kunstvezels uit Frankrijk EPDM-korrels uit Duitsland. Een eigentijds internationaal topproduct derhalve, dat veilig en milieuvriendelijk sporten garandeert.

Bouma Sport & Groen BV uit Tynaarlo tekent voor de uitvoering en medewerkers van dat bedrijf zijn daar momenteel op het sportcomplex de Bosrand in Vroomshoop druk mee bezig. Daarbij is het motto “D’r oet met ’n kroam”. De oude mat wordt er vakkundig uitgehaald om vervolgens plaats te maken voor een door de KNVB goedgekeurde nieuwe kunstgrasmat.

Door deze klus in de vakantieperiode te klaren kan er ingaande het nieuwe voetbalseizoen 2020-2021 op een gloednieuwe ondergrond getraind en gevoetbald worden. Door deze nieuwe bovenlaag op veld 3 bestaat de accommodatie op De Bosrand straks over twee goed geoutilleerde kunstgrasvelden naast de bestaande drie natuurgrasvelden, waarbij het hoofdveld. Ook kan er daarnaast op een natuurgrasveld getraind worden. 

Medewerkers van de veldploeg van Vroomshoopse Boys, die wekelijks het onderhoud op De Bosrand uitvoeren, kwamen een kijkje nemen bij de werkzaamheden op het kunstgrasveld. Ze zagen dat het goed was en dat de Bosrand met de velden straks weer helemaal up to date is.

Foto’s: Joan Nieboer

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer