Op welke kanalen kun je welke sporten kijken?

Sporten kun je op allerlei kanalen kijken, al is er nogal weinig op het moment aan de gang in Nederland. Ook in Twente ligt alle sport relatief stil, dus er moet er voornamelijk op de televisie gekeken worden om alsnog van sport te kunnen genieten. In Nederland zijn er meerdere kanalen waarop dit mogelijk is, maar het kan ook op het internet gekeken worden. Vergelijk internet om hier gebruik van te maken, want je hebt natuurlijk wel een snelle verbinding nodig om goed te kunnen genieten van de sportwedstrijden. Alles in 1 vergelijken zal daarentegen nodig zijn als je de sporten ook op de TV wilt kijken. Op welke kanalen welke sporten je vindt, lees je in dit artikel.

NBA

Om NBA te kunnen kijken moet je schakelen naar Ziggo Sports. Dit bedrijf heeft namelijk de rechten van de beste basketbal competitie ter wereld in handen in Nederland. Op het moment ligt de Amerikaanse league nog voor een tijdje stil, maar het zal niet lang meer duren voordat de lange mannen weer aan het werk mogen. De herstart van de NBA zal in Orlando zijn, waarbij alle teams en spelers in een zogenoemde bubbel zullen verblijven. Een paar teams zijn inmiddels al gearriveerd, terwijl de rest binnenkort ook bij het verblijf aankomt. Op woensdag 22 juli zullen de wedstrijden dan weer beginnen, waarbij Orlando Magic tegen LA Clippers de eerste pot is. In totaal zullen drie arena’s in Orlando gebruikt worden voor de wedstrijden. In de stad in Florida zal uiteindelijk ook de kampioen bepaald worden in de finale.

NHL

NHL is natuurlijk de ijshockey league van de Verenigde Staten, wat naar alle waarschijnlijkheid weer vanaf 1 augustus van start gaat. De playoffs zullen dan gespeeld worden. Vermoedelijk wordt dit gedaan in twee verschillende steden, maar deze moeten nog aangewezen worden door de organisatie van de competitie. Om ook van de playoffs van de NHL te kunnen genieten heb je een abonnement van FOX Sports nodig. Dit is namelijk de Nederlandse uitzender van het Amerikaanse ijshockey. Het zal gespeeld worden in de vorm van een toernooi waar 24 teams aan mee zullen doen.

NFL

FOX Sports heeft in Nederland ook de rechten om de wedstrijden van de NFL uit te kunnen zenden. NFL staat hierbij voor National Football League. Dit is niet het voetbal zoals we het in Nederland kennen, want wij noemen het Amerikaans voetbal oftewel American football. Het nieuwe seizoen van de NFL was nog niet begonnen voordat de coronacrisis kwam, dus in principe heeft de competitie hier weinig last van. Bovendien staan de eerste oefenwedstrijden inmiddels al op het programma. Op het moment lijkt het erop dat de Colts versus de Eagles de eerste oefenwedstrijd van het seizoen is, wat op 14 augustus gespeeld zal worden. Het echte seizoen begint ene paar weken later op 11 september met de Chiefs tegen de Texans. De Chiefs zijn het team van Patrick Mahomes en wonnen afgelopen seizoen de Super Bowl.

Voetbal

Alhoewel de eerder genoemde sporten wel liefhebbers uit Nederland hebben, zijn het natuurlijk niet de populairste sporten. Dit is bij uitstek voetbal. Alhoewel de Nederlandse profteams nog niet tot weinig mogen voetballen, geldt dit niet voor clubs uit andere landen. In Duitsland is de competitie bijvoorbeeld al afgerond met Bayern München als winnaar, terwijl de Engelse, Spaanse en Italiaanse competitie nog bezig is. Voor deze drie landen moet je de tv op Ziggo Sports zetten. Daarnaast zal in de zomer ook nog de Champions League en de Europa League gespeeld worden. Dit kun je zien op respectievelijk Veronica & Ziggo Sports en RTL 7 & FOX Sports zien.

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer