Cyriel Dessers tekent contract voor vier seizoenen bij KRC Genk

Heracles Almelo en KRC Genk hebben een akkoord bereikt over de transfer van Cyriel Dessers naar de Belgische club. De 25-jarige Dessers tekent bij KRC Genk een contract voor vier seizoenen. Afgelopen zomer nam Heracles Almelo Cyriel Dessers over van FC Utrecht. Nu, één seizoen, vijftien competitietreffers, de abrupte competitiestop en de officieuze topscoorderstitel later, vertrekt de Nigeriaanse Belg met opgeheven hoofd door de voordeur.

Volgens Gilissen geeft de transfer van Dessers aan dat Heracles Almelo de juiste wegen bewandelt. Gilissen: “De achtste plaats, de transfer van Lennart Czyborra naar topclub Atalanta Bergamo en nu ook deze mooie toptransfer van Cyriel geven ons wederom de bevestiging dat de visie die we nastreven zijn vruchten afwerpt.”

In een uitgebreid interview met Heracles Almelo vertelt Cyriel Dessers openhartig over het afgelopen seizoen. Dessers vangt aan met een boodschap richting de supporters: “Ik wil jullie op het hart drukken dat dit echt een mooie club is. Ik hoop dat jullie dat beseffen.” Gelijk vanaf het moment dat de Belg kwam voelde hij zich thuis in Almelo: “Ik ben hier altijd graag geweest. Ook al was het maar een jaar. Het was kort maar krachtig, maar deze transfer staat symbool voor hoe Heracles Almelo werkt. Jonge spelers een platform geven en daar vervolgens hard mee werken, zodat ze uiteindelijk de stap kunnen maken die ik nu kan maken.”

Iedereen zal begrijpen dat Dessers na zo’n succesvol jaar een volgende stap wil maken in zijn carrière: “Ik kan nu de stap maken naar mijn droomclub. Waar ik als kleine jongen al supporter van was.” Dessers, die vlak voor de coronacrisis opgeroepen werd voor het Nigeriaanse elftal, geeft aan dat dit niet vanzelf is gegaan. “Ik heb dit niet alleen gedaan. We hebben dit samen gedaan. Ik heb afgelopen jaar ontzettend veel geleerd. Ik heb hard gewerkt samen met de staf. Ik heb samen met Frank Wormuth veel beelden bekeken, hij zag mij echt als een project. Om dan nu te zien dat dit de uitkomst is maakt me trots.”

Terugblikkend op het seizoen blijft hem toch één ding echt bij: “De ontvangst na de wedstrijd tegen FC Twente was geweldig. Dit was mijn mooiste herinnering aan mijn tijd hier. Echt een heel mooi moment en het laat zien hoe betrokken de fans zijn. Dat ook in deze tijd al meer dan 5000 seizoenkaarthouders verlengd hebben, geeft aan hoe trouw ze zijn.”

Cyriel Dessers kon aan het begin van het seizoen gelijk mee op trainingskamp. De competitiestart was stroef, maar na zijn eerste treffer in het zwart-witte shirt thuis tegen Vitesse was de Belg los. Een zeer goede reeks voor Heracles Almelo volgde met Dessers als uitblinker. De dubbelslag tegen Willem II, de belangrijke gelijkmaker uit bij FC Twente, de openingstreffer tegen FC Emmen en twee belangrijke assists tegen PEC Zwolle zorgden voor een totaal van zeventien punten uit acht wedstrijden.

Na de zegereeks hield het voor Dessers niet op. Voor de winterstop pakte Dessers de kop van de topscoorderslijst. Tegen VVV-Venlo maakte hij zijn eerste hattrick in de Eredivisie en was bij vijf van de zes doelpunten direct betrokken. Ook in de gewonnen thuiswedstrijd tegen ADO Den Haag was hij het goudhaantje met twee doelpunten en één assist. Dessers ging als koploper van de topscoordersranglijst de winterstop in. Vlak voor de winterbreak bracht hij zijn totaal op twaalf doelpunten door uit bij sc Heerenveen de score te openen.

Die positie als koploper gaf hij niet meer weg. Tegen Fortuna Sittard was hij nog tweemaal trefzeker en zijn slotakkoord was de belangrijke winnende treffer tegen Ajax. Samen met Steven Berghuis eindigde hij op vijftien competitietreffers uit zesentwintig competitiewedstrijden toen de competitie abrupt werd onderbroken. Daarmee is hij de eerste speler van Heracles Almelo die topscoorder in de Eredivisie is geworden.

Foto’s archief: sportfoto-oost.nl

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer