DELA Eredivisie Beach alsnog naar Almelo

Ondanks de versoepelingen moet het beachevenement toch aan wat veiligheidseisen voldoen, zo moeten bezoekers zich vooraf schrijven via het online portaal: veiligsporten.nu. Op deze manier is het voor de organisatie bekend wie er op het volleybalterrein aanwezig zijn. Daarnaast worden er langs het veld zitjes geplaatst op anderhalf meter afstand van elkaar én worden bezoekers gevraagd hun handen te desinfecteren bij de ingang.

Voor het beachveld wordt een andere ingang gecreëerd, zodat er geen kruising ontstaat met de bezoekers van het zwembad. Voor de bezoekers van het zwembad is er wel een mogelijkheid om op afstand mee te genieten van het evenement. Voor beide dagen wordt er een maximaal aantal bezoekers vastgesteld.

Een week lang beachsporten

De DELA Eredivisie Beach vindt in het weekend van 8 en 9 augustus plaats op de beachvelden van Het Sportpark Almelo. Op zaterdag worden de voorrondes tot en met de kwartfinales gespeeld op drie beachvelden. Op zondag worden de halve finales en de finales gespeeld op een centercourt bij het Sportpark.

In de week voorafgaand aan dit weekend wordt het zand beschikbaar gesteld voor de inwoners van Almelo. De coördinatie van deze invulling is in handen van Sportbedrijf Almelo. Zo krijgen de Almelose jeugd, sportverenigingen én bedrijven de kans om het zand te betreden. De zomerse editie van de Twente Cup vindt plaats, evenals een beachvariant van het bedrijventoernooi. Kijk voor meer informatie op: sportbedrijfalmelo.nl/eredivisiebeach.

Eredivisie Tour

De DELA Eredivisie Beach is de hoogste Nederlandse beachvolleybalcompetitie voor mannen en vrouwen. De Eredivisie is dit jaar iets aangepast en bestaat uit acht toernooien verspreid door Nederland. Naast Almelo zijn onder andere Utrecht, Breda en Heerenveen het podium voor deze tour. Spelers en speelsters verzamelen ranking punten door resultaten te behalen tijdens de toernooien waar zij aan deelnemen. De 24 hoogst gerankte teams doen mee aan het Nederlands Kampioenschap en strijden om de titel ‘Nederlands Kampioen Beachvolleybal 2020’.

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer