DOS’37 wint oefenwedstrijd van TVC’28: 3-0

DOS’37 sloot de twee geplande trainingsweken af met een 3-0 zege op TVC’28 uit Tubbergen. Donderdagavond 9 juli luidde de overwinning het begin van de vakantietijd in. Vanaf maandag 10 augustus volgen de verdere voorbereidingen op het nieuwe seizoen.

Evenals in het eerste oefenduel tegen Oranje Nassau Almelo liet de hoofdtrainer opnieuw in iedere speelhelft een ander team op het veld verschijnen. “Het doel is om voor de competitie te komen tot een selectie van 20 spelers, namelijk twee doelmannen en achttien veldspelers”, laat Jeroen Niks weten. Naast de geblesseerde Douwe Koebrugge en de nog niet helemaal fitte Marc Meier kwamen ook Ronald te Morsche en Wout Kikkert niet in actie.

Het duel tegen TVC’28 betekende ook het weerzien van Stefan Huiskes, die twee seizoenen voor de Vriezenveners speelde van 2015 tot 2017. Maar de aanvoerder van de Tubbergenaren zag de thuisploeg sterk van start gaan. In de vierde minuut stuurde Shakki Mohamed met een prachtige pass Marnick Fokke de diepte in, die vervolgens wist te scoren: 1-0. Beide teams hielden elkaar daarna in evenwicht. Maar tot aan de rust werd er, ondanks de mogelijkheden aan beide kanten, niet meer gescoord.

In het tweede gedeelte zette de thuisploeg de gasten direct onder druk. Snelle aanvallen richting het doel van TVC’28 waren het gevolg. Dat resulteerde in een verdubbeling van de score. Vanaf de rechterkant bezorgde
Twan Schoonewille de bal met een voorzet perfect op het hoofd van Maarten Slomp. De laatste liet deze kans niet liggen en scoorde beheerst met een kopbal: 2-0.

DOS’37 hield het initiatief en ging op zoek naar een derde treffer. Op bijna een uur spelen werd door het team van het trainersduo Niks en Knobbe de stand dan ook opnieuw vergroot. Aan de linkerkant werd de snelle Quint Brughuis weggestuurd, maar die zag zijn inzet gekeerd worden door de doelman. De bal kwam vervolgens voor de voeten van Lars Kikkert. De spits haalde vanaf zestien meter resoluut uit en en liet met een strak schot de 3-0
aantekenen.

In de slotfase werden de gasten sterker en kregen enkele goede mogelijkheden. Doelman Jordy Dijkhuis behoedde zijn team voor een tegentreffer. Tot minstens driemaal moest hij doortastend ingrijpen bij de kansen voor TVC’28. Hij hield stand, zodat de eindstand op 3-0 werd bepaald. Met deze zege beginnen de selectie en de technische staf met een goed gevoel aan de vakantie.

Foto’s: Jeroen Tempert

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer