FC Twente huurt Vaclav Cerny voor een jaar van FC Utrecht

FC Twente huurt de 22 jarige Tsjechische aanvaller Vaclav Cerny voor een jaar van FC Utrecht. Cerny is donderdag gekeurd en zet vandaag, vrijdag, zijn handtekening onder een eenjarig huurcontract. Volgens technisch directeur Jan Streuer kan Cerny zowel op de linker als op de rechterkant worden ingezet. Los van de jeugdspelers die op dit moment meespelen, heeft FC Twente nog maar een voorhoedespeler in huis, namelijk Queensy Menig.

FC Utrecht kocht vorig seizoen Cerny voor ruim een miljoen van Ajax waar de de Tsjech de verwachtingen niet waar kon maken. In Utrecht begon hij weliswaar als basisspeler maar kwam gaandeweg het seizoen nauwelijks meer aan spelen toe. Cerny heeft bij FC Utrecht nog een contract tot 2022.

Foto’s archief: sportfoto-oost.nl

 

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer