SISU atleten back on track tijdens de Coronacrisis

Na maanden wachten en trainen buiten de baan ging uiteindelijk de 1e openbare inschrijving open voor een baanwedstrijd bij U-track in Utrecht. Alsof het een concert van een wereldberoemde artiest betrof. Binnen 7 minuten zaten bijna alle onderdelen vol. Iedere atleet mocht maar op 1 onderdeel inschrijven, vooraf vastgestelde looproutes, alle series en baanindelingen werden via atletiek.nu aangegeven zodat er vrijwel geen contact met juryleden en wedstrijdleiders was. De 1,5 meter regel werd goed gehandhaafd. Een super organisatie waarbij alle ogen uit de atletiekwereld op deze avond gericht waren.

Vanuit Sisu was er een afvaardiging onder begeleiding van Robin Roelink naar Utrecht afgereisd. Max Vrijkorte liep zijn 1e 400 meter op de baan in een zeer goede 58.16 sec. Max heeft ervaren hoe het is om in een wedstrijd onder druk de langste sprint te lopen. In een indrukwekkende race ging hij iets te snel van start waardoor hij na een snelle eerste 200 meter de verzuring goed voelde. Lauraine Kolmschot liep ook een mooie 400 meter in 1.06.42. Net als Max was ook Lauraine best wel een beetje gespannen. Na een goede start liep ze op het eerste rechte stuk een mooi strak tempo maar ook voor haar gold dat in de 2e helft van de race de man met de hamer voorbij kwam. In een keurige eind tijd was Lauraine ook meer dan tevreden.

Nadine Doorduin liep haar eerste outdoorwedstrijd voor Sisu. Na een lange periode zonder wedstrijden en herstellende van een lastige blessure liep Nadine een goede 100 meter in 14.34 sec. Alles bij elkaar een goed begin van hopelijk weer veel baanwedstrijden.

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer