Vrijdag en zaterdag eerste (online) editie Grand Prix Sales CSI Twente

Het enige onderdeel van het CSI Twente 2020 dat wel doorgang vindt, is de Grand Prix Sales van zeer veelbelovende spring- en dressuurveulens. Organisatoren Sannah Angenent en Marjolein Ras hebben naar eigen zeggen voor de eerste editie van de (online) veiling een uiterst select gezelschap van dertien spring- en vijftien dressuurtalenten samengesteld.

De verkoop van de toppers in de dop vindt vrijdag 3 en zaterdag 4 juli plaats. “Het is jammer dat de veiling niet gewoon kan doorgaan op de terreinen van het CSI Twente”, aldus Sarah Angenent. “Je mist nu de sfeer en de emotie van de locatie. Daarom moet de collectie ook heel overtuigend zijn en hebben we heel streng geselecteerd. We hebben er alles aan gedaan om voor een veiling te zorgen die past bij een evenement op vijf sterrenniveau.”

“Meteen een wauw-gevoel”
Ze vervolgt: “Alle veulens zijn twee keer gekeurd door een dierenarts. Bij het springen kijken we vooral naar moederlijnen waar heel veel sport in zit en naar bewezen hengsten. We hebben alle veulens ook bezocht en gekeken of ze een goede galop en veel balans hebben. Bij de dressuurveulens moesten we meteen een wauw-gevoel hebben, dat moeten echte eyecatchers zijn.”

Over de belangstelling voor de veiling hebben Sannah Angenent en Marjolein Ras niet te klagen. “Die is enorm. Alleen afgelopen week al hebben meer dan tachtig bieders zich geregistreerd. Ze komen echt uit alle hoeken van de wereld. Er zitten ook internationale grand prix-ruiters bij, van uit Monaco, Nieuw-Zeeland en Canada tot Saoedi-Arabië. We zijn heel positief gestemd.”

“We hopen op een goede veiling”, besluit Sannah Angenent. “Wat de prijzen gaan doen is moeilijk te zeggen in deze moeilijke tijden, die zijn nu met het cononavirus niet echt wild. Maar we hopen in elk geval een echt platform te zijn voor de fokkers.”

Goede doel
Grand Prix Sales ondersteunt De Veulenbrigade van de Universiteitskliniek voor Paarden in Utrecht. Dit is de enige plek in Nederland waar veulens 24 uur per dag intensief behandeld en verzorgd kunnen worden onder directe bewaking van speciaal hiertoe opgeleide ‘veulenbrigadiers’.

Drs. Mathijs Theelen legt uit: “Elk jaar weer zijn er veulens die kort na hun geboorte ernstig ziek worden. Bij De Veulenbrigade streven wij ernaar om deze veulens de best mogelijke zorg te bieden, en doen wij innovatief onderzoek naar nieuwe behandelmethoden. Het fonds Vrienden Geneeskunde zet zich in om nog meer onderzoek naar innovatieve behandelingen bij veulens en de aanschaf van gespecialiseerde apparatuur mogelijk te maken. Grand Prix Sales draagt hier graag haar steentje aan bij door een prachtig schilderij te veilen, gemaakt van hoogwaardig tapijt. De koper van het veilingstuk kan zelf een keuze maken wat er op het schilderij komt.  Dit veilingstuk wordt geveild op vrijdagavond 3 juli en wordt aangeboden door Tondesign.nl .

Het bieden begint zowel vrijdag (springen) als zaterdag (dressuur) om 10.00 uur vanaf 5000 euro. Om 18.00 uur sluit de verkoop. Potentiele bieders moeten zich eerst registreren via de website van Grand Prix Sales. Daarop is ook de complete collectie met videobeelden te zien.

Presentatie veulens
De presentatie van de veilingcollectie vindt plaats op woensdagavond 1 juli om 20.30 uur op ClipMyHorse: www.cmh.tv met medewerking van Dirk Willem Rosie. Deze uitzending is voor iedereen gratis toegankelijk.

Voor een compleet overzicht van de veulens en meer informatie, kijk op www.grandprixsales.nl
Foto’s: Cash FZ Z (v. Casall Ask x Calvaro 2) en Pearl Jam (v. Le Formidable x Fürst RomaNcier).
Zie ook de video’s van Candy Z (v. Conthargos x Opium) https://youtu.be/RyaE9WccFXY en
Purple Rose (v. Fontaine TN x Glock’s Johnson TN) https://youtu.be/Vw5jt0rc6v4

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer