YU MAN RACE wordt verplaatst naar 4 en 5 september 2021

YU MAN RACE, voorheen StrongmanRun en StrongSisterRun, wordt verplaatst naar 4 en 5 september 2021. De afgekondigde aangepaste Covid-19 maatregelen voor evenementen en het ogenschijnlijk opnieuw oplaaien van het coronavirus, maakt het voor de organisatie onmogelijk de YU MAN RACE OBSTACLE RUN aanstaande 6 september verantwoord door te laten gaan. Ook de KIDS OBSTACLE RUN en de HALF MARATHON van 5 september worden verplaatst.

“De afgelopen weken hebben we nauw samengewerkt met de Veiligheidsregio Twente en de gemeente Hellendoorn. Zij hebben er samen met ons alles aan gedaan het event op een verantwoorde en veilige manier doorgang te laten vinden. Het leek erop dat dat in aangepaste vorm ook kon, maar we hebben nu helaas moeten concluderen dat het in de huidige situatie onverantwoord is. Duizenden mensen komen tijdens de YU MAN RACE bij elkaar. Van deelnemers, crew, vrijwilligers, partners tot publiek. De gezondheid van al deze mensen staat voorop”, zegt Bas Wispels, organisator. 

Bovendien wil de organisatie niet dat deelnemers concessies moeten doen. De kracht van de YU MAN RACE zit volgens de organisatie juist in de combinatie van een zware en sportieve uitdaging, de spectaculaire obstakels met de welbekende hotspots en de gezelligheid van het publiek langs het parcours en op het startveld. “Het is voor ons onmogelijk de YU MAN RACE te organiseren op de manier zoals mensen dat van ons gewend zijn. Zodanig dat wij kunnen garanderen dat niemands gezondheid in het geding komt. Hoe graag we ook willen en hoeveel pijn dit besluit ook doet, dat gaat nu echt niet.”

Alle deelnemers hebben inmiddels bericht ontvangen. Het startbewijs blijft uiteraard geldig tot de volgende editie in september 2021. Meer informatie over het verplaatsen van de YU MAN RACE zal de komende tijd te vinden zijn op www.yumanrace.com onder de FAQ’s.

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer