Vroomshoopse Boys richt de focus op de nieuwe voetbalcompetitie

Onder tropische omstandigheden werkten op zaterdag 8 augustus enkele jeugdselecties en de A-selectie van de senioren op De Bosrand hun eerste trainingssessie na de vakantieperiode af. Hoofdtrainer Jan-Peter Jonkman en trainer Henk Harmens konden 20 selectiespelers van de A-selectie begroeten, die met gevarieerde trainingsvormen na een periode van inactiviteit vooral weer allereerst het juiste balgevoel moesten terug krijgen. De nieuwe keeperstrainer Marc Doornbos hield zich tegelijkertijd intensief bezig met zijn beide pupillen René Kok en Chiel Sickman. Hiermee wordt vanaf nu de focus volledig op de voetbalcompetitie 2020-2021 gericht.

Na een aantal trainingen is op zaterdag 22 augustus derdeklasser ON Almelo de eerste oefentegenstander. Op het veld van ON Almelo achter het stadion van Heracles Almelo wordt dan om 15.00 afgetrapt. Op dinsdagavond 25 augustus wordt thuis om 20.00 uur geoefend tegen derdeklasser vv Avereest. De aanvangstijden van de drie bekerduels zijn inmiddels ook bekend. Op zaterdag 29 augustus wordt om 17.00 uur thuis op De Bosrand het bekeravontuur begonnen tegen eersteklasser Heino. Op zaterdag 5 september geldt hetzelfde aanvangstijdstip in de uitwedstrijd in Hengelo tegen tweedeklasser Achilles’12. De derde en laatste bekerwedstrijd vindt plaats op zaterdag 12 september, als de bal in Wezep bij eersteklasser WHC om 14.30 uur aan het rollen wordt gebracht.

Tenminste drie weken zijn er nog geen thuiswedstrijden op het hoofdveld of een van de andere natuurgrasvelden op de Bosrand te verwachten. De plaag van de engerlingen, die de grasmat aanvreten, heeft dat onmogelijk gemaakt. Die plaag wordt met het injecteren van algjes bestreden. De actieve veldploeg van Vroomshoopse Boys is dagelijks bezig met sproeiwerkzaamheden op de natuurgrasvelden om de vereiste vochtigheidsgraad te realiseren.

Voor trainingen is het nu even een nadeel dat de afgeschreven en inmiddels reeds verwijderde bovenlaag van het oudste kunstgrasveld op De Bosrand deze maand wordt vervangen. Naast het tweede kunstgrasveld, die dateert van 2015, kan er nog wel op een natuurgrasveld naast dat kunstgrasveld getraind worden.

Gelukkig heeft naaste buur de korfbalvereniging TOP Vroomshoop desgevraagd de helpende hand geboden. Het bestuur van TOP Vroomshoop heeft het natuurgrasveld op De Bosrand direct ten oosten van het kunstgrasveld tijdelijk beschikbaar gesteld als trainingsveld voor de voetballende voetbalburen. Boys-voorzitter Edward Olthof en zijn bestuur zijn ook content met het aanbod van vv Den Ham om Vroomshoopse Boys tijdens deze periode van schaarste van velden te helpen, als dat nodig mocht zijn.

Foto’s: Erwin Heuver

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer