Jolly Jumpers wint eerste oefenwedstrijd

Na een week voorbereiding, stond gisteravond de eerste oefenwedstrijd op het programma voor Jolly Jumpers Dames 1. Er werd om 18.30 uur gespeeld tegen BV Hoofddorp in Sportcentrum De Vlaskoel. Hoofddorp speelt in de Promotiedivisie en maakt goede stappen vooruit. De eerste minuten van de wedstrijd begonnen moeizaam. Je ziet dat de speelsters aan elkaar moeten wennen op het veld. De dames uit Hoofddorp hebben niks te verliezen en staan te bikkelen. De roodhemden steken de koppen weer bij elkaar en eind 2e kwart komen er een paar mooie aanvallen en verdediging naar voren. Mooi om te zien is dat, de Jumpers de gehele wedstrijd positief is en er al degelijk een team op het veld te zien is.

De tweede helft is er al een verschil te merken met de eerste helft. De Tubbergse dames vinden elkaar wat beter en werken harder in de verdediging. Dit is ook te zien aan de stand, de dames lopen wat uit op Hoofddorp. De kansen die er worden gecreëerd, worden ook benut, maar dit uit zich niet altijd in een score, maar dat is op dit moment niet het belangrijkste. Hoofddorp knokt zich in het vierde kwart nog goed terug en laat zich niet zomaar kennen.

De thuisclub sluit de wedstrijd af met een paar mooie inside scores en teamaanvallen. De oefenwedstrijd tegen BV Hoofddorp wordt gewonnen met 73-67. De Tubbergse dames kunnen terug kijken op een wedstrijd met mooie teamaanvallen, sterke defence, goede communicatie, maar ook een wedstrijd vol leermomenten. Mooi om nog even te benoemen is dat, Birte Steggink na ander half jaar, weer haar eerste minuten heeft gespeeld bij Dames 1.

Op 22 augustus staat er een oefenwedstrijd gepland tegen CBV Binnenland. Er wordt om 19.00 uur gespeeld in Barendrecht.

Foto’s: Herman Zandhuis