SV Vasse troeft STEVO in oefenduel met 1-0 af

Nadat al maanden het voetbal een stille periode kent door de coronacrisis is de honger naar de bal groot bij de vele voetballiefhebbers in dit land. Zo ook in Geesteren en Vasse waar de supporters van de beide voetbalverenigingen zich zondagmorgen verheugden op de eerste onderlinge oefenwedstrijd ter voorbereiding op het nieuwe seizoen. Naar schatting zo’n 200 toeschouwers omzoomden het hoofdveld van SV Vasse, benieuwd naar wat de eerste trainingssessies bij beide ploegen had opgeleverd.

De ploeg van nieuwe trainer Nico Eshuis van SV Vasse stond er goed op tegen de selectie van trainer Otto Krabbe, ook nieuw bij STEVO. Aan het eind konden de handen de lucht in bij de supporters en spelers van SV Vasse. De vierde klasser speelde STEVO naar een 1-0 nederlaag. Niet onverdiend omdat de spelopvatting van de Vassenaren vanaf minuut één voortreffelijk was. STEVO met een brede selectie aanwezig kon maar moeilijk de juiste spelpatronen vinden. Vasse ging dat wat beter af. Ondanks de felle start van Vasse waren de eerste mogelijkheden in het treffen wel voor STEVO. Thijs Beernink en Roy Wigger wisten jammer genoeg niet de juiste richting aan de bal te geven.

De grootste kans in de eerste helft bij de stand 0-0 was voor Vasse. Voor open doel van STEVO ging de bal uit een vlot lopende aanval naast. Even later, vlak voor rust, ging de bal nu wel tussen de palen van het doel van STEVO en keeper Luuk Oude Lansink had het nakijken. Met veel invallers in de tweede helft bij STEVO probeerde de ploeg van Otto Krabbe de bakens te verzetten. STEVO had voldoende mogelijkheden om de stand gelijk te trekken, maar het vizier stond bij de voorwaartsen van STEVO deze morgen niet op scherp.

Ook Vasse kende nog enkele goede mogelijkheden om de 1-0 voorsprong uit te breiden. Het beste was er naar het eind toe hier ook wel af, zodat het ene doelpunt van Vasse genoeg was voor de overwinning. STEVO komt komende donderdag opnieuw in actie. Dan moet geprobeerd worden om ATC ’65 uit Hengelo naar een nederlaag te spelen.
Het tweede oefenduel van STEVO begint om 19.15 uur op de Peuverweide.