Vroomshoopse Boys speelt gelijk tegen Oranje Nassau

In Almelo startte Vroomshoopse Boys uitstekend in het oefenduel tegen thuisclub Oranje Nassau. Al na 2 minuten stond de equipe van hoofdtrainer Jan-Peter Jonkman (foto) en trainer Henk Harmens op voorsprong tegen de derdeklasser. Linker verdediger Simon Kempers werd ten val gebracht en aanvoerder en middenvelder Leon Dogger schoot vervolgens de vrije trap vanaf ruim 20 meter via de binnenkant van de linker paal onberispelijk binnen: 0-1. Er kwamen direct al meer kansen voor de aanvallend ingestelde bezoekers, die niet werden benut.

Bas Berkhof

Oranje Nassau kwam beter in de wedstrijd en zag in de 11e minuut inzet op de paal uiteen spatten en direct daarna een schot fraai gestopt door Boys-doelman René Kok. Dat was uitstel van executie, want een minuut later kon de vrijstaande spits van ON van dichtbij de hoek uitzoeken: 1-1. De wedstrijd kwam daarna in evenwicht met kleine kansen aan beide kanten. In de 27ste minuut leidde een mooi opgezette aanval van de Boys tot een panklare voorzet van Ruben Smedema vanaf rechts op Juliën Derks. De linker spits wist wel raad met deze kans en kopte onhoudbaar raak: 1-2.

Thimo Elzinga

Dat was tevens de ruststand en na de thee werden zeven nieuwe spelers aan Boys-zijde ingezet, waarbij de debutanten Bas Berkhof en Thimo Elzinga. Thomas Kleinjan had al in de eerste helft voor het eerst z’n opwachting gemaakt. Het kijkspel werd minder en de vlot combinerende thuisploeg had in het laatste part de meeste dreiging. Die inzet werd beloond met treffers in de 67e en 77e minuut, waardoor Oranje Nassau de achterstand omboog naar een 3-2 voorspong.

In de 81ste minuut soleerde Boys-speler Tom Pierik behendig door de defensie van de oranje hemden en hij rondde dat op fraaie wijze af met een hard schot hoog in het dak van het doel: 3-3. Jelle Drees had namens de Boys enkele minuten later de winnende treffer op z’n schoen, maar de ON-keeper redde met een fabuleuze safe op de geplaatste inzet. Zo eindigde deze nuttige oefenwedstrijd in een gelijkspel, dat gezien het speelbeeld de juiste uitslag was.

Thomas Kleinjan

Dinsdagavond 25 augustus wordt er bij derdeklasser Bruchterveld verder gekneed en geboetseerd worden aan het team. Op zaterdag 29 augustus wordt thuis op De Bosrand om 17.00 uur tegen eersteklasser zondag vv Heino gespeeld. Dat is de eerste wedstrijd in de voorronde om de districtsbeker van de KNVB. Het speelschema voor het voetbalseizoen 2020-2021 van de tweede klasse H. is bekend gemaakt. Vanwege de vele teams is er di seizoen vor gekozen om de thuiswedstrijden van het eerste elftal om 15.00 uur in plaats van 14.30 uur te laten starten. Vroomshoopse Boys speelt thuis op zaterdag 19 september 2020 de openingswedstrijd tegen De Esch uit Oldenzaal. Op zaterdag 31 oktober wordt thuis de derby tegen vv Den Ham afgewerkt. De return van deze derby op De Rohorst in Den Ham is op zaterdag 27 februari 2021.

Foto’s: Erwin Heuver