DETO begint oefencampagne met twee overwinningen

Excelsior ’31 – DETO 0-1 (0-0)

Afgelopen dinsdagavond stond in Rijssen op “De Koerbelt” het oefenduel tegen Excelsior’31 op de kalender. Excelsior, uitkomend in de derde divisie, met oud DETO spelers Melvin Koetsier, Anthony van Zaltbommel en Hielke Penterman was al iets verder in de oefencampagne dan DETO, dat met Kevin Aman en Cem Köse ook spelers in de gelederen heeft die in het verleden in Rijssen actief waren. Kortom, de teams hadden weinig geheimen voor elkaar.

DETO begon voorzichtig aan het duel en moest het eerste kwartier met name tegenhouden, wat de rood-zwarten prima afging. Excelsior slaagde er voetballend maar mondjesmaat in om af en toe een speldenprikje te kunnen uitdelen. De eerste echte grote kans in de eerste helft was voor DETO, waar Maarten Jansen alleen voor Anthony van Zaltbommel de bal er niet in kreeg en Van Zaltbommel fraai kon redden. Ook Excelsior had kansen op de openingstreffer, maar zag een aantal voorzetten en inzetten voor of langs het doel gaan zonder dat er iemand de bal het laatste zetje kon geven.

In de tweede helft drong Excelsior wederom aan en kreeg een paar goede mogelijkheden. Echter het was DETO dat op het uur op voorsprong kwam toen Kevin Aman een terugspeelbal van de niet goed oplettende Krijns onderschepte en alleen op Melvin Koetsier af kon gaan en niet faalde: 0-1. Na de openingstreffer ging Excelsior op zoek naar de gelijkmaker, maar de rood-witten konden deze avond maar moeilijk de openingen vinden. DETO was nog het dichtst bij een hogere uitslag. Eerst werd een kopbal van Jansen ternauwernood door Koetsier uit z’n doel getikt en enkele minuten later landde een kopbal van Jansen op de lat boven Koetsier. Het bleef uiteindelijk 0-1 en zo stapte DETO verrassend als winnaar van het Rijssense veld.

Zaterdag 22 augustus: DETO- Hulzense Boys 4-1 (0-0)

Zaterdagmiddag was zaterdag tweedeklasser Hulzense Boys (foto) te gast op “Het Midden”. In de eerste helft zagen de toeschouwers weinig spannends gebeuren. DETO begon met een opstelling waarbij logischerwijs de spelers die de dinsdag ervoor weinig minuten hadden gemaakt mochten starten. Nick Snoeren had de beste mogelijkheid om de score te openen, maar de doelman van Hulzense Boys kon redding brengen met de voet. Ook de tweede helft bracht aanvankelijk, behalve veel regen, niet veel spektakel. Rond het uur begon DETO wat aan te dringen wat resulteerde in een bal op de lat van Wesselink en een kopbal van Kaya die rakelings naast vloog.

De wedstrijd ontbrandde pas toen Hulzense Boys een kwartier voor tijd een vrije trap mocht nemen. Deze werd fraai binnengekopt: 0-1. Na de achterstand begon DETO het tempo op te voeren wat twee minuten later al resulteerde in de gelijkmaker van Ter Avest: 1-1. Even later was het Xaver Slot die zijn pegel in de kruising zag vliegen: 2-1. Maarten Jansen zorgde voor het slotakkoord met twee treffers. Eerst kopte hij een voorzet van Ter Avest tegendraads binnen en in de 90e minuut zorgde hij met een schuiver in de korte hoek voor de eindstand : 4-1.

DETO speelt deze week op dinsdagavond tegen Enter Vooruit. Aftrap in Enter is om 20.00 uur. Komende zaterdag speelt DETO thuis tegen zondaghoofdklasser RKZVC uit Zieuwent. Aftrap op “Het Midden” is om 18.00 uur.

Foto: John van Mil

 

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer