Vroomshoopse Boys richt zich na oefenwinst op Bruchterveld op de bekerstrijd

Op het kunstgras in Bruchterveld oefende Vroomshoopse Boys dinsdagavond tegen de gelijknamige derdeklasser, die wordt getraind door de voormalige Boys-speler Job Lamberink. In de eerste helft gaf de thuisploeg Vroomshoopse Boys goed partij, waarbij de grootste kansen voor de gasten waren. De grootste sta in de weg was de uitstekende keeper van vv Bruchterveld.

Na een puike redding van Boys-keeper Chiel Sickman werd er in de 27ste minuut snel omgeschakeld door de gasten. Juliën Derks soleerde op links langs de defensie van vv Bruchterveld en gaf de meegekomen Jelle Drees een niet te missen kans: 0-1. Niet veel later werd met een fraai doelpunt van de Boys de dik verdiende voorsprong verdubbeld. De bal kwam na een vlot lopende aanval via aanvoerder Rutger Schrijver en Tom Pierik bij Juliën Derks (foto’s archief), die de bal in één keer in het doel volleerde.

Na de rust ging de Boys door met aanvallen en had de sleurende spits Bram Hooijer twee keer een doelpunt op z’n schoen. De doelman van vv Bruchterveld bleef in deze beide situaties de baas. Hoofdtrainer Jan-Peter Jonkman en trainer Henk Harmens wilden meer selectiespelers aan het werk zien er werd volop gewisseld. Helaas moest de goed spelende rechter verdediger Simon Kempers van het veld, doordat hij van dichtbij hard met de bal in het gezicht werd geschoten.

vv Bruchterveld bleef moedig strijden en verkleinde in de 72ste minuut na een vlotte aanval de achterstand tot 1-2. Vanaf de 77ste minuut stelde de Boys orde op zaken en werd het klassenverschil steeds duidelijker. De thuisploeg kon het niet meer belopen en gaf steeds meer ruimte weg. Door mooie treffers na vlot lopende aanvallen van Bram Hooijer, Ramon de Jong en Sil Derks werd in 10 minuten de stand naar 1-5 getild. Het slotakkoord was voor vv Bruchterveld, dat na een uitval met een vliegend schot 2-5 liet aantekenen. Daarmee was een nuttig oefenduel met een ruime overwinning voor de Boys afgesloten.

Op zaterdag 29 augustus ontvangt Vroomshoopse Boys voor de beker de sterke eersteklasser zondag Heino. Dat is een goede testcase hoe de Boys-formatie er voorstaat in de voorbereiding. Dit bekerduel begint op de Bosrand om 17.00 uur.

Foto’s archief: Erwin Heuver