EMOS en Manderveen delen in een doelpuntrijke wedstrijd de punten: 6-6

Na enkele oefenwedstrijden ging het vandaag eindelijk weer om de pegels voor VV Manderveen. Met elf messcherpe basisspelers en een vijfmansbank werden de troepen het veld op gestuurd tegen vierdeklasser EMOS uit Enschede. De 50 meegereisde supporters kregen vandaag waar voor hun geld. Beide ploegen hadden aanvallende intenties wat resulteerde in een open wedstrijd. Het spel golfde op en neer.
De 18 jarige Jorn Heidkamp was bij vlagen ongrijpbaar voor de defensie van Emos. Hij leek ook de 0-1 te maken met een fijngevoelige stift, maar deze werd ten onrechte afgevlagd. Niet veel later trokken de Enscheders het doelgebied van de roodhemden binnen, waarbij routinier Mark Haarhuis de watervlugge aanvaller ouderwets haakte. De penalty werd soeverein binnengeschoten. Twee minuten later werd het al 2-0. Mandekker en zelfbenoemd vedette Timo Paus liet trainer Thijs Masselink zien over scorend vermogen te beschikken, alleen wel in het verkeerde doel.
Manderveen vond de aansluiting met een beauty van Jorn Heidkamp. Een snoeihard schot van 30 meter in de winkelhaak. Een pareltje van een doelpunt. Minstens zo mooi als een vrouwelijk fotomodel.  Vervolgens waren het de Enschedeërs die de 3-1 noteerden. Via een penalty vond Manderveen weer de aansluiting. Kevin Huzink schoot foutloos binnen.
In de eerste fase na de rust was de plaatselijk VV niet scherp in de afronding. Emos breidde de stand uit na naar 5-2. De roodhemden gaven zich niet gewonnen en bleven vechten voor de goede zaak. VV Manderveen kwam via een vlot lopende aanval op links tot 5-3.Een strakke voorzet van Heidkamp werd door Kevin Huzink gepromoveerd tot doelpunt. Beide mannen zorgden ook voor de 5-4 en 5-5. Toch kwam weer EMOS op voorsprong 6-5.
Het laatste kwartier zette de plaatselijke trots uit Manderveen de tegenstander onder druk. Invaller Thomas Steggink wist goudhaantje Jorn Heidkamp te vinden die zijn derde van de middag binnen knikte. Manderveen was via invaller Tom Wessels zelfs nog heel dicht bij de 6-7. Maar helaas bleef deze stunt uit. Al met al een knotsgekke vermakelijke middag in Enschede.
Foto archief: sportfoto-oost.nl
Newsoutside Sportverlichting PBSoccer