PH in de beker hard onderuit tegen Voorwaarts Twello

Ruim zeven maanden heeft het geduurd maar zaterdagmiddag was het dan eindelijk weer zo ver: een wedstrijd om het “echie”. In het vonkelnieuwe tenue werd er om 17.00 uur afgetrapt aan de Veenelandenweg, maar was het al gauw duidelijk dat de bezoekers uit Twello vandaag een maatje te groot waren voor de jonge ploeg van Hodes. PH – Voorwaarts Twello: 0-5.

De zondag eersteklasser uit Twello had de zaken goed voor elkaar; kwamen lekker met de bus aan, zaten netjes in de kleding en hebben een arsenaal aan vaardige spelers die PH vandaag het leven zuur konden maken. Dat deden de gasten eigenlijk vanaf minuut 1: ze zetten PH onder druk en verstoorden vroegtijdig de opbouw en waren aan de bal bij machte om tot kansen te komen.

Dreigende voorzetten, veel beweging vanuit het middenveld, intensiteit in vrijlopen en omschakelen. De bezoekers waren de baas op het veld. Het was dat zij het vizier op bepaalde momenten niet op scherp hadden waardoor de schade tot aan de rust bij 0-1 bleef. PH zette daar weinig tegenover, miste kracht en power en de afstanden waren zo groot dat het überhaupt moeilijk was om in de duels te komen. Eén levensgrote kans voor Rick Olde Olthof, maar de keeper verkleinde zijn doel uitstekend waardoor het stiftje van Rick tot corner getikt kon worden.

De tweede helft was identiek aan de eerste, waarbij Twello ditmaal een aantal van de kansen wel wist te verzilveren met een eindstand van 5-0 na 90 minuten. Een zware maar leerzame middag voor de thuisploeg, waar de conclusie naderhand een even simpele als noodzakelijke was: werk aan de winkel! Volgende week krijgt de ploeg een herkansing, dan speelt het tegen Vorden. Een onbekende tegenstander, maar met wederom een nieuwe trainingsweek in de benen en de terugkomst van de vakantiegangers gaat PH er met vol goede moed naartoe.