SC Barbaros wint in een doelpuntrijke wedstrijd van STEVO

In een doelpuntrijke pot voetbal heeft SC Barbaros de eerste bekerwedstrijd tegen STEVO met 4-3 gewonnen. Een gelijkspel was meer op zijn plaats geweest en misschien wel meer voor STEVO, dat zijn beste wedstrijd speelde in de voorbereiding op het nieuwe seizoen. STEVO was vooral slordig in de omschakeling waar het zich telkens liet verrassen. Het gemis van Ingmar Reinerink was duidelijk voelbaar. Verder was wel goed te zien dat de vorm er aan zit te komen bij STEVO.
Het technisch duo Otto Krabbe en Niels Oude Tijdhof hebben nog drie weken de tijd om de juiste samenstelling te vinden voor het openingsduel in de competitie tegen TVC ’28. Tegen Barbaros begon STEVO goed en het zette meteen druk op het doel van de thuisploeg. Wout Gehring had pech dat zijn snoeiharde schot net naast ging in de beginfase. Barbaros deed het beter en nadat Wout Gehring een eerste schot op het doel nog kon blokkeren werd uit een tweede inzet de bal wel achter keeper Luuk Oude Lansink geschoten. Even leek STEVO van slag maar herpakte zich snel. Thijs Beernink met het hoofd, uit een voorzet van Niels Wigger, maakte de 1-1 gelijkmaker. STEVO bleef het doel van Barbaros bestoken, maar liet zich in de omschakeling toch weer verrassen.
Verdedigend zag het er, als gezegd, niet allemaal vlekkeloos uit deze middag. Een aandachtspunt op de training want ook bij de overige goals van SC Barbaros liet STEVO zich veel te makkelijk uitspelen. Aanvallend speelde het wel heel behoorlijk. Vooral het optreden van middenvelder Rick Nijkamp viel in positieve zin op. Fysiek goed, technisch prima onderlegd, snel in de acties en een goed overzicht maakt hem tot een speler waaraan STEVO veel plezier kan beleven. De 2-1 en 3-1 van Barbaros kwamen nog voor rust tot stand, waar we eigenlijk zaten te wachten op goals van STEVO. Het moet wel gezegd worden dat Barbaros het slim speelde met hun snelle uitvallen.
Na de thee moest Luuk Oude Lansink direct handelend optreden om niet verder op achterstand te geraken. Dat zou ook te veel van het goede zijn geweest omdat STEVO het meeste spelaandeel had en Barbaros toch vooral loerde op de counter. Invaller in de tweede helft Ruben Bekhuis maakte verdiend de aansluitingstreffer 3-2 en even later wist uitblinker Rick Nijkamp STEVO naar 3-3 te schieten.
Alles leek erop dat STEVO nu ook de overwinning naar zich zou toe trekken. Een treffer hing in de lucht maar opnieuw in de omschakeling werd STEVO verrast 4-3. Deze tegenslag kwam het elftal van Otto Krabbe niet meer te boven. In de stand van deze sportieve wedstrijd onder goede leiding van scheidsrechter Teun van der Velden kwam dan ook geen verandering meer. Volgende week zaterdagmiddag speelt STEVO de tweede bekerwedstrijd thuis op de Peuverweide tegen Quick ’20 uit Oldenzaal , aanvang 17:00 uur.
Newsoutside Sportverlichting PBSoccer