Arenda Könnecke doet aanval op het wereldrecord 50 km op een loopband

Zaterdag, 22 augustus 2020, gaat Arenda Könnecke, lid van atletiek vereniging Atletics Nijverdal, een aanval doen op het wereld record 50km op een loopband! Deze recordpoging zal plaats vinden bij Fysiotherapie ZorgSaam in Hellendoorn.

Om het wereld record in handen te krijgen moet Arenda sneller zijn dan Arielle Fitzgerald. Arielle liep op 28 mei 2016 in Calgary (Canada) de 50 kilometer in 3 uur, 51 minuten en 25 seconden. Voor de lopers; dat is 13km/u of te wel 4:37 minuut per kilometer.

Arenda:” Op zaterdag 22 augustus 2020 ga ik een poging doen om het wereld record 50 km op de loopband voor vrouwen te verbreken. Graag had ik op 12 september 2020 in het oranje gelopen op het WK 100km, maar helaas is deze wedstrijd ook afgelast net zoals alle andere wedstrijden. Ik heb gedacht in mogelijkheden en zo besloten om actie te ondernemen en niet bij de pakken neer te gaan zitten. Net zoals een goede vriend van mij, Michel Bökkerink. Hij heeft sinds 2003 de diagnose MS. Ik zie hoe het zijn leven beïnvloed en mede daarom wil ik zoveel mogelijk geld ophalen met mijn actie. Het goede doel wat ik dus kies is het Nationaal MS-fonds. Graag doneren en dit bericht delen, zodat we samen sterk zijn tegen MS om onderzoek te financieren.”

https://www.sterktegenms.nl/actie/arenda-konnecke-scherpenkate?utm_campaign=sterk-tegen-ms&utm_content=new_action&utm_medium=email-auto&utm_source=kentaa&utm_source=sendgrid&utm_medium=email&utm_campaign=website

Deze record poging is te volgen via livestream op de facebook pagina van asv Atletics. https://facebook.com/asvatletics/live

 

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer