Blauw Zwart heeft een gloednieuw kunstgrasveld

Afgelopen zomervakantie werd het kunstgrasveld van korfbalvereniging Blauw Zwart vernieuwd. In mum van tijd is de oude toplaag verwijderd, een nieuwe onderlaag aangebracht en een nieuwe mat inclusief strak lijnenspel gelegd. Zaterdag 22 augustus was de officiële opening en werden er drie oefenwedstrijden tegen Achilles afgewerkt.

Het bestuur van Blauw Zwart is tevreden: “Je kon merken dat het vorige veld versleten was. Nu kunnen we bovendien spelen op kleinere velden van 40 bij 20 meter. Op het oude kunstgrasveld waren de korfbalvelden nog de ouderwetse 60 bij 30 meter. Doordat we van de gemeente en SAWE (Stichting Accommodaties Wierden Enter) de toezegging kregen om hetzelfde oppervlak te mogen gebruiken, konden we een extra veld toevoegen. We hebben nu dus de beschikking over 3 velden!”

Eenmaal bezig, heeft Blauw Zwart ook twee dug-outs laten plaatsen en blauwe belijning aan laten brengen voor de jongste jeugd, die op kleinere korfbalvelden spelen. “Dat scheelt een hoop getouwtrek met losliggende lijnen.” Verder hebben de Vrienden van Blauw Zwart geld beschikbaar gesteld voor een nieuw elektronisch scorebord.

Vlak voor de officiële opening werkten Blauw Zwart B1 en 2 een wedstrijd af tegen Achilles. Na de opening door de altijd aanwezige vrijwilligers Teun en Jannie Bom was het de beurt aan Blauw Zwart 1. Onder leiding van de nieuwe hoofdtrainer Herman Hakkers werd het in een regenachtige wedstrijd 12-13 in het voordeel van Achilles. Blauw Zwart wist goed weerstand te bieden tegen de derdeklasser uit Almelo: verdedigend stond het sterk en het veranderde aanvalsspel wordt langzamerhand steeds meer zichtbaar.

Verdere oefenprogramma Blauw Zwart 1

Op 29 augustus speelt Blauw Zwart 1 nog een driekamp tegen TOP en Ons Clubje, thuis op sportpark het Lageveld.

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer