DETO sluit voorbereiding af met een slechte generale

DETO speelde afgelopen zaterdag de laatste wedstrijd van de voorbereiding tegen zondag hoofdklasser RKZVC uit Zieuwent. Nadat DETO eerder deze week tegen Enter Vooruit met 2-2 gelijkspeelde, trad de formatie van Hennie in ’t Hof deze middag enigszins gehavend aan tegen de Achterhoekers. Zo waren o.a. Kevin Aman, Kai Wesselink, Nick Snoeren en Yimis van Leeuwen wegens diverse blessures niet inzetbaar.

RKZVC begon na de 12-2 afstraffing van een week eerder tegen HSC’21 wat behoudend aan de wedstrijd en wilde koste wat kost een nieuwe nederlaag voorkomen. Aangezien ook DETO vanaf de aftrap weinig kansen wist te creëren, ontspon zich een weinig spectaculaire wedstrijd voor de toeschouwers. In de eerste helft waren de kansen dus schaars en het was dan ook niet raar dat er een brilstand op het bord stond tijdens de rust. RKZVC kwam na de rust wat aanvallender uit de startblokken wat al na 3 minuten resulteerde in de 0-1.

Grootste kans op de gelijkmaker voor DETO was voor Ferdi ter Avest die rond het uur aan zijn bewaker was ontsnapt. Zijn inzet kon ternauwernood tot hoekschop worden verwerkt. Ook de harde kopbal van Koen Fleer uit een hoekschop had beter lot verdiend en vloog over het doel van de gasten, die tien minuten voor het slot, de wedstrijd in het slot gooiden door uit een goed opgezette aanval de 0-2 te scoren. DETO was kort daarna weer dicht bij een doelpunt maar een inzet met het hoofd raakte de lat. De 0-3 in de slotminuut was voor de statistieken.

Statistieken die voor DETO wisselend waren in de afgelopen voorbereiding. Zo wisselde de ploeg goede overwinningen af met enkele nederlagen. Maar resultaten in een voorbereiding zeggen niet altijd alles. Komende zaterdag gaat het weer echt om de knikkers als Flevo Boys uit Emmeloord op bezoek komt in Vriezenveen. En voor DETO geldt: een slechte generale…..leidt vaak tot een goede première. We gaan het zien zaterdag bij de seizoen ouverture : DETO – Flevo Boys, aftrap 14.45 uur op Sportpark “Het Midden”.

Foto: John van Mil

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer